Badkamer schoonmaken – krijg hier goed advies

Droom je van een nieuwe badkamer? Je denkt er misschien niet direct over na hoe je deze gaat schoonmaken, maar het is handig om dat wel te doen. Het badkamermeubilair, de wasbak en de oppervlakken die je kiest, kunnen een grote impact hebben op die wekelijkse schoonmaakklus. Als schoonmaken niet je favoriete activiteit is, kun je kiezen voor een badkamerdecor waarmee dagelijks schoonmaken een fluitje van een cent wordt.

Denk na over het schoonmaken bij het inrichten van je nieuwe badkamer

Ons badkamermeubilair is bestand tegen een natte omgeving, is eenvoudig schoon te maken en blijft jarenlang mooi en functioneel. Je kunt er zelf ook voor zorgen dat jouw badkamermeubilair nog langer meegaat, en dit er jaar na jaar schoon en glanzend uitziet. Lees verder voor goed advies voor de optimale reiniging en onderhoud van jouw badkamer.

Een goede reiniging verlengt de levensduur van de badkamer

Of je badkamer nu gloednieuw of een beetje vintage is, als je deze goed schoonmaakt en onderhoudt blijft deze langer mooi en gaat deze langer mee. Dit hoeft niet lang te duren of omslachtig te zijn. Schaf de juiste reinigings- en onderhoudsproducten aan en maak de badkamer regelmatig schoon. We raden aan om dit minstens één keer per week te doen.

Tips om het netjes te houden

Alle schoonmaakproducten die je nodig hebt

We hebben een reinigings- en onderhoudsdoos gelanceerd, zodat het voor jou eenvoudig wordt om de gootsteen schoon te houden. De doos bevat producten voor dagelijkse reiniging, grondige reiniging, een ontkalkingsproduct en een afdichter die je na een grondige reiniging op de wasbak aanbrengt. De afdichter zorgt voor een beschermende en onzichtbare laag op de wasbak, waardoor deze extra bestand is tegen water, kalk en vuil. In de doos zit ook een gedetailleerde gebruikershandleiding. De reinigings- en onderhoudsdoos is te koop bij jouw plaatselijke Kvik-winkel.

De wasbak schoonmaken

Met het reinigingsmiddel van KUMA Clean is de dagelijkse reiniging van de wasbak en het werkblad snel gedaan. KUMA Clean is speciaal ontwikkeld voor de wasbakken en werkbladen van KUMA en verwijdert zonder problemen vet-, vuil- en zeepresten. Door het reinigingsmiddel regelmatig te gebruiken, minimaliseer je de vorming van kalkaanslag en blijft jouw gootsteen er jarenlang als nieuw uitzien.

KUMA Clean kan direct op de wasbak worden gespoten en worden afgenomen met een vochtige doek. 

Grondige reiniging

KUMA Superscrub is een schuurmiddel dat bedoeld is om moeilijke vlekken effectief te verwijderen. Gebruik het om regelmatig de badkamer grondig te reinigen en voorkom permanente opbouw van kalk en vuil. Breng een beetje Superscrub aan op een vochtige doek en maak het oppervlak schoon. Bij lastige vlekken kun je het product 5-10 minuten laten inwerken voordat je het afveegt.

Dicht de wasbak en het tafelblad af met KUMA Seal. Dit afdichtingsmiddel stoot vuil af en houdt het oppervlak lang schoon. Spuit KUMA Seal op een schoon oppervlak, en verdeel met een droge katoenen doek in een dunne laag. Veeg het oppervlak na één minuut af met een schone, vochtige doek. Na twee uur is het oppervlak afgedicht en klaar voor gebruik.

Moeilijke plekken verwijderen

Gebruik KUMA Lime bij het verwijderen van bijzonder hardnekkige kalkaanslag en vlekken. KUMA Lime kan direct op de wasbak en het werkblad worden gespoten. Laat het vijf minuten inwerken en veeg het daarna af met een vochtige doek. Houd er rekening mee dat KUMA Lime niet mag worden gebruikt op de materialen Pearl en Terrazzo.

Werk dan af met KUMA Seal, dat op een droog en schoon oppervlak kan worden gespoten en met een droge katoenen doek kan worden uitgespreid. Wacht even en veeg het oppervlak dan af met een schone, vochtige doek. Na twee uur is het oppervlak afgedicht en klaar voor gebruik.