Vind het juiste kookeiland

black

€ 6.985,-

Voor velen is een kookeiland het toonbeeld van de ConversatieKeuken®, en de essentie van een droomkeuken. Als de ruimte het toelaat, kun je met een kookeiland een open keuken creëren die uitnodigt tot sociale bijeenkomsten en gedeelde ervaringen. En maak de keuken tot het middelpunt van meer dan alleen koken en maaltijden.Maar hoe vind je het juiste kookeiland voor jou en je huis? We nemen de verschillende overwegingen en opties met je door, zodat je het kookeiland krijgt dat bij je past.

Verzamel familie en vrienden rond het kookeiland en creëer extra ruimte om te koken en voor meer opslag.

Je wilt elkaar niet in de weg staan, je moet genoeg ruimte hebben om laden en deuren te kunnen openen. Daarom raden we aan om ten minste 90 cm rond heel het kookeiland vrij te houden. En als je de ruimte hebt, kun je tot 110 cm gaan.

Als je een kookeiland in een te kleine ruimte plaatst, loop je het risico dat het een goede workflow verstoort en de bewegingsvrijheid in de keuken belemmert. Bovendien, als het eiland te groot is, kan de keuken daar kleiner door lijken.

Waar ga je je kookeiland voor gebruiken?

Praktisch en functioneel, mooi en elegant, of misschien allebei? Moet de gootsteen op het kookeiland komen? De kookplaat? De vaatwasser? Zijn er zitplaatsen nodig zodat er mensen rond kunnen zitten?

Het is belangrijk om te beslissen welke functies je nieuwe kookeiland moet hebben, naast dat het meer werkruimte en opslag moet bieden. Als het voornamelijk gebruikt zal worden als ontmoetingsplek voor familie en vrienden is het niet noodzakelijk om een gootsteen of kookplaat te installeren. Als je daarentegen wilt dat het kookeiland een verlengstuk van de keuken zelf is, is het een goed idee om de gootsteen of kookplaat of beide naar het eiland te verplaatsen.

Touch pure grey dark oak

€ 14.139,-

Vergeet de ventilatie niet

Ventilatie is onmisbaar om rook en stoom uit je keuken te verwijderen. Denk dus zeker na over welk model het beste is bij het plannen van je kookeiland. Tegenwoordig zijn er veel kookplaten waarbij de ventilatie is ingebouwd. Je keukenexpert helpt je met alle opties en helpt je erachter te komen wat het beste is voor jouw visie.

Waar plaats je de gootsteen?

Je kookeiland is een voor de hand liggende plek om de kookplaat of gootsteen te plaatsen, of beide als je daar ruimte voor hebt. Het geeft je voldoende ruimte om te werken en geeft je ook zicht op de rest van de kamer. Dat betekent dat koken en socialiseren gecombineerd kunnen worden.

Houd er wel rekening mee dat er meestal bepaalde kosten verbonden zijn aan het verplaatsen van water- en elektrische installaties. Als je bestaande keuken geen kookeiland heeft met water en/of elektriciteit, heb je professionals nodig die je helpen om ze te verplaatsen. Vergeet dus niet om dat in je budget op te nemen. En als het niet in je budget past, gebruik je eiland dan puur voor het sociale aspect. 

Ruimte rond de kookplaat: we raden aan om aan beide zijden van de kookplaat minimaal 40 cm vrij te houden. Je hebt ruimte nodig voor je roerlepels en misschien voor je olijfolie, zout en peper. Geef jezelf dus voldoende ruimte. 

Als je ervoor kiest om de gootsteen in je kookeiland te laten integreren, moet de vaatwasser daarbij in de buurt zijn. Op die manier kun je in één continue beweging de vaat afspoelen en direct in de vaatwasser zetten. Zorg ervoor dat je veel aanrechtruimte rond de gootsteen vrij laat zodat je ruimte hebt om te werken. 

 

Het is uiteindelijk toch gezellig

Terwijl je de aardappelen schilt, zitten de kinderen op een kruk en maken ze hun huiswerk terwijl ze de ervaringen van hun dag delen. Of misschien doe je de steaks gewoon in de pan terwijl je gasten met een glas wijn zitten en vertellen over hun vakantie – terwijl jij je volgende vakantie plant. Of misschien heb je een ruimte nodig waar je een snelle lunch kunt eten tijdens een drukke dag waarop je thuiswerkt.

Als één van die dingen aantrekkelijk klinkt, dan is een kookeiland met zitplaatsen de juiste oplossing. Hier kun je kiezen voor een iets verhoogde bar, of een werkblad dat verder reikt dan de randen.

Je kunt ook nog nadenken over of je er vaak wilt gaan zitten en er een snelle maaltijd wilt kunnen eten en hoeveel zitplaatsen je eigenlijk nodig hebt.

white

€ 12.013,-

Een afspraak maken

We weten dat een nieuwe keuken, badkamer of garderobe een groot project is. Wij willen er dus zeker van zijn dat we alle tijd kunnen nemen om alles over het project te weten te komen en om al jouw vragen te beantwoorden. Daarom raden we mensen aan om een afspraak met ons te maken. Zo kunnen we ervoor zorgen dat we alle tijd voor je hebben. Een afspraak maken is gratis en je zit nergens aan vast. Het is dus in elk stadium van jouw project een goed idee.

Het is bij al onze keukens mogelijk om een kookeiland toe te voegen

Ontwerpen