Geproduceerd met de volgende generatie in gedachten

Onze duurzaamheidsmissie.

Het is ons gelukt!

Sinds 2021 zijn we CO2-positief.

We zijn een ambitieus bedrijf in alles wat we doen, maar zeker wanneer het op duurzaamheid aankomt. We innoveren voortdurend om onze missie waar te maken, namelijk om jou Deens design van hoge kwaliteit te bieden tegen verrassend lage prijzen. In onze duurzaamheidsactiviteiten hanteren we dezelfde aanpak. Onze productie in het Deense hoofdkantoor is sinds 2021 CO2-positief. Maar we gaan verder en werken samen met onze leveranciers om onze volledige toeleveringsketen CO2-neutraal te maken voor 2025. 

Lees meer over onze ambities om CO2-positief te worden

Wij gebruiken

— verantwoorde platte pakketten.

Een belangrijk onderdeel van ons concept is ons efficiënte vervoer van platte pakketten. Wij zetten onze keukens in een Kvik-winkel in de buurt in elkaar, terwijl de industriestandaard is dat dit in de fabriek gebeurt. Onze logistieke oplossing met platte pakketten leidt tot minder CO2-uitstoot; in elke vrachtwagen vervoeren we namelijk 6 keer meer keukens.

Meer informatie over onze leverings- en installatieservice
Onze producten zijn

— ontworpen om lang mee te gaan.

We maken tijdloos Deens design met hoogwaardige materialen uit verantwoorde middelen. Onze uitgebreide garanties weerspiegelen ons sterke geloof in duurzame producten. Onze keukens zijn altijd gemaakt met design en functie in perfecte harmonie; zo bieden we je een duurzame keuze in het hart van jouw huis waar je nog jarenlang van kunt genieten. Hier, in het hart van het huis, zullen herinneringen worden gemaakt.

Designs
Green kitchen with a wine refrigerator and a wooden worktop

OMBRA green

€ 8.596,-

Onze stappen naar een duurzamere toekomst.

— — gerecyclede producten.

We streven ernaar om alleen duurzame en bij voorkeur gerecyclede materialen te gebruiken. Sinds het einde van 2020 zijn al onze fronten met folie gemaakt van gerecyclede PET. Dit betekent dat we 10,5 miljoen plastic flessen per jaar recyclen, waardoor ze duurzame consumptiegoederen worden. En in 2021 zijn we begonnen met het gebruik van gerecycled MDF in de kern van onze keukenfronten.

— — hernieuwbare energie.

Sinds 2019 gebruiken onze fabriek en ons kantoor alleen nog maar hernieuwbare energie en is alle verlichting vervangen door ledverlichting. Deze veranderingen hebben ons energieverbruik aanzienlijk verlaagd.

Wij zijn onderdeel van FSC

— duurzaam hout.

In 2013 zijn wij begonnen met het gebruik van gecertificeerd hout in geselecteerde producten. We zetten ons in voor duurzame bosbouw. Sinds de zomer van 2020 gebruiken we alleen nog maar gecertificeerd duurzaam hout in al onze keukens, badkamers en garderobes.

Meer informatie over FSC

De productie van Kvik werd in 2021 CO2-positief.

We hebben vier VN-ontwikkelingsdoelstellingen gekozen.

De duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN (SDG's) zijn een verzameling van 17 wereldwijde doelstellingen voor een betere en duurzamere toekomst voor iedereen. Wij hebben ervoor gekozen om ons te focussen op vier specifieke doelen, en willen graag onze manier van zakendoen veranderen.

De 4 doelen waar we voor hebben gekozen zijn:

Doel #8: Waardig werk en economische groei
Doel #12: Verantwoorde consumptie en productie
Doel #13: Klimaatactie
Doel #16: Vrede, gerechtigheid en sterke publieke instellingen

Ballingslöv International Duurzaamheidsrapport 2022.

Wij zijn onderdeel van het Zweedse concern Ballingslöv International AB. Ballingslöv International AB publiceert jaarlijks een duurzaamheidsrapport, waarin de initiatieven en de voortgang worden beschreven van alle bedrijven binnen het concern.

Lees hier het volledige rapport