Geproduceerd met de volgende generatie in gedachten

Onze duurzaamheidsmissie.

Het is ons gelukt!

Sinds 2021 zijn we CO2-positief.

We zijn een ambitieus bedrijf in alles wat we doen, maar zeker wanneer het op duurzaamheid aankomt. We innoveren voortdurend om onze missie waar te maken, namelijk om jou Deens design van hoge kwaliteit te bieden tegen verrassend lage prijzen. In onze duurzaamheidsactiviteiten hanteren we dezelfde aanpak. Onze productie in het Deense hoofdkantoor is sinds 2021 CO2-positief. Maar we gaan verder en werken samen met onze leveranciers om onze volledige toeleveringsketen CO2-neutraal te maken voor 2025. 

Lees meer over onze ambities om CO2-positief te worden

Wij gebruiken

— verantwoorde platte pakketten.

Een belangrijk onderdeel van ons concept is ons efficiënte vervoer van platte pakketten. Wij zetten onze keukens in een Kvik-winkel in de buurt in elkaar, terwijl de industriestandaard is dat dit in de fabriek gebeurt. Onze logistieke oplossing met platte pakketten leidt tot minder CO2-uitstoot; in elke vrachtwagen vervoeren we namelijk 6 keer meer keukens.

Meer informatie over onze leverings- en installatieservice
Onze producten zijn

— ontworpen om lang mee te gaan.

We maken tijdloos Deens design met hoogwaardige materialen uit verantwoorde middelen. Onze uitgebreide garanties weerspiegelen ons sterke geloof in duurzame producten. Onze keukens zijn altijd gemaakt met design en functie in perfecte harmonie; zo bieden we je een duurzame keuze in het hart van jouw huis waar je nog jarenlang van kunt genieten. Hier, in het hart van het huis, zullen herinneringen worden gemaakt.

Designs

Voor een front van 60 cm recyclen we gemiddeld 40 waterflessen waar we een hoogwaardig keukenfront van maken dat jarenlang meegaat.

-- Claus Johnsen
Head of Category Management & Design, Kvik

Onze stappen naar een duurzamere toekomst.

— — gerecyclede producten.

We streven ernaar om alleen duurzame en bij voorkeur gerecyclede materialen te gebruiken. Sinds het einde van 2020 zijn al onze fronten met folie gemaakt van gerecyclede PET. Dit betekent dat we 10,5 miljoen plastic flessen per jaar recyclen, waardoor ze duurzame consumptiegoederen worden. En in 2021 zijn we begonnen met het gebruik van gerecycled MDF in de kern van onze keukenfronten.

— — hernieuwbare energie.

Sinds 2019 gebruiken onze fabriek en ons kantoor alleen nog maar hernieuwbare energie en is alle verlichting vervangen door ledverlichting. Deze veranderingen hebben ons energieverbruik aanzienlijk verlaagd.

Wij zijn onderdeel van FSC

— duurzaam hout.

In 2013 zijn wij begonnen met het gebruik van gecertificeerd hout in geselecteerde producten. We zetten ons in voor duurzame bosbouw. Sinds de zomer van 2020 gebruiken we alleen nog maar gecertificeerd duurzaam hout in al onze keukens, badkamers en garderobes.

Meer informatie over FSC

Een geweldige plek om te werken.

We streven ernaar om een geweldige werkplek te zijn, in termen van tevreden medewerkers, gelijkheid en veiligheid. Momenteel zou 90% van onze medewerkers ons als werkgever aanbevelen en we werken hard om ons doel van 95% te bereiken. Een andere prioriteit is veiligheid. In 2020 zijn er drie kleine incidenten geweest en wij willen in 2022 graag ons doel van 0 ongevallen in onze productie bereiken.

Zelfvoorzienende verwarming.

We hebben geïnvesteerd in een verbrandingsoven die ons houtafval omzet in warmte. Dit betekent dat we nu voldoende warmte produceren om zelfvoorzienend te kunnen zijn in onze Deense fabriek en ons hoofdkantoor. Dit heeft een belangrijke rol gespeeld in de vermindering van onze CO2-uitstoot.

Toeleveringsketen.

Na ons te hebben gericht op de onderdelen waar we volledige controle over hebben, werken we nu nauw samen met onze leveranciers om ons doel te bereiken om in 2025 in onze toeleveringsketen CO2-positief te worden.

Onze leveranciers.

We geven om de werkomgeving van ons eigen team, maar ook om de werkomstandigheden voor de medewerkers van onze leveranciers. Onze gedragscode hanteert hoge normen voor eerlijke beloning, werkomgeving, gelijkheid en veel andere gebieden. In 2021 heeft 100% van onze leveranciers onze gedragscode ondertekend.

De productie van Kvik werd in 2021 CO2-positief.

We hebben vier VN-ontwikkelingsdoelstellingen gekozen.

De duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN (SDG's) zijn een verzameling van 17 wereldwijde doelstellingen voor een betere en duurzamere toekomst voor iedereen. Wij hebben ervoor gekozen om ons te focussen op vier specifieke doelen, en willen graag onze manier van zakendoen veranderen.

De 4 doelen waar we voor hebben gekozen zijn:

Doel #8: Waardig werk en economische groei
Doel #12: Verantwoorde consumptie en productie
Doel #13: Klimaatactie
Doel #16: Vrede, gerechtigheid en sterke publieke instellingen

Ballingslöv International Duurzaamheidsrapport 2021.

Wij zijn onderdeel van het Zweedse concern Ballingslöv International AB. Ballingslöv International AB publiceert jaarlijks een duurzaamheidsrapport, waarin de initiatieven en de voortgang worden beschreven van alle bedrijven binnen het concern.

Lees hier het volledige rapport