Geproduceerd met de volgende generatie in gedachten

Onze duurzaamheidsmissie.

Wij gebruiken

— verantwoorde platte pakketten.

Een belangrijk onderdeel van ons concept is ons efficiënte vervoer van platte pakketten. Wij zetten onze keukens in een Kvik-winkel in de buurt in elkaar, terwijl de industriestandaard is dat dit in de fabriek gebeurt. Onze logistieke oplossing met platte pakketten leidt tot minder CO2-uitstoot; in elke vrachtwagen vervoeren we namelijk 6 keer meer keukens.

Meer informatie over onze leverings- en installatieservice
Onze producten zijn

— ontworpen om lang mee te gaan.

We maken tijdloos Deens design met hoogwaardige materialen uit verantwoorde middelen. Onze uitgebreide garanties weerspiegelen ons sterke geloof in duurzame producten. Onze keukens zijn altijd gemaakt met design en functie in perfecte harmonie; zo bieden we je een duurzame keuze in het hart van jouw huis waar je nog jarenlang van kunt genieten. Hier, in het hart van het huis, zullen herinneringen worden gemaakt.

Designs
Green kitchen with a wine refrigerator and a wooden worktop

OMBRA green

€ 8.810,-

Onze stappen naar een duurzamere toekomst.

— — gecertificeerde verantwoorde bosbouw

In 2013 zijn we begonnen met het gebruik van gecertificeerd hout in geselecteerde producten. We zetten ons in voor duurzame bosbouw en sinds de zomer van 2020 gebruiken we alleen gecertificeerd duurzaam hout in al onze keukens, baden en kasten.

Green kitchen with integrated handles and a wooden worktop

— gerecyclede producten.

We streven ernaar om alleen duurzame en bij voorkeur gerecyclede materialen te gebruiken. Sinds het einde van 2020 zijn al onze fronten met folie gemaakt van gerecyclede PET. En in 2021 zijn we begonnen met het gebruik van gerecycled MDF in de kern van onze keukenfronten.

— hernieuwbare energie.

Sinds 2019 gebruiken onze fabriek en ons kantoor alleen nog maar hernieuwbare energie en is alle verlichting vervangen door ledverlichting. Deze veranderingen hebben ons energieverbruik aanzienlijk verlaagd.

Het is een reis

We hebben vier VN-ontwikkelingsdoelstellingen gekozen.

De duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN (SDG's) zijn een verzameling van 17 wereldwijde doelstellingen voor een betere en duurzamere toekomst voor iedereen. Wij hebben ervoor gekozen om ons te focussen op vier specifieke doelen, en willen graag onze manier van zakendoen veranderen.

De 4 doelen waar we voor hebben gekozen zijn:

Doel #8: Waardig werk en economische groei
Doel #12: Verantwoorde consumptie en productie
Doel #13: Klimaatactie
Doel #16: Vrede, gerechtigheid en sterke publieke instellingen

Ballingslöv International Duurzaamheidsrapport 2023.

Wij zijn onderdeel van het Zweedse concern Ballingslöv International AB. Ballingslöv International AB publiceert jaarlijks een duurzaamheidsrapport, waarin de initiatieven en de voortgang worden beschreven van alle bedrijven binnen het concern.

Lees hier het volledige rapport