4 tips voor een duurzamer leven in de keuken

Het gaat juist om de kleine dingen die we elke dag doen. We hebben met deskundigen gesproken en de beste dagelijkse maatregelen verzameld die je kunt nemen om in jouw keuken groener te leven.

De kleine keuzes die we dagelijks maken kunnen echt veel opleveren. We moeten er alleen bewust van zijn en er een dagelijkse gewoonte van maken. Sommige zijn gemakkelijk en sommige zijn een beetje moeilijker en sommige zijn zelfs een beetje verrassend. Lees verder voor meer informatie.

1. Gebruik hernieuwbare energie

Ervoor zorgen dat je elektriciteit alleen afkomstig is uit hernieuwbare energie is een van de belangrijkste stappen die je kunt nemen om je leven in de keuken duurzamer te maken. Neem vandaag nog contact op met je energieleverancier en vraag om groene energie. Dit kan werkelijk je CO2-voetafdruk tot 60% verkleinen!

TIP VAN KVIK

We zijn in 2018 overgestapt op 100% hernieuwbare energie in onze fabriek en hoofdkantoor en dat heeft een enorme impact gehad op onze missie om CO2-neutraal te worden.

Lees hoe onze productie CO2-positief is geworden

2. Sorteer je afval

In de meeste regio's kun je jouw afval scheiden in organisch en niet-organisch afval, metaal, glas, plastic en papier. Volg de regels voor het scheiden van afval in jouw regio en doe je uiterste best om alles te scheiden. Alle beetjes helpen.

TIP VAN KVIK

We hebben het heel gemakkelijk gemaakt met onze geweldige afvalsorteeroplossingen.

3. Beperk voedselverspilling tot een minimum

Koop alleen wat je nodig hebt en eet alles op wat je koopt. Het is echt zo simpel. Elk jaar verspillen we gemiddeld 173 kg voedsel per persoon! Plan je maaltijden zo dat je alleen koopt wat je gaat gebruiken. Door je vriezer te gebruiken en creatief te zijn met kliekjes, kun je heel wat verbeteren. Alle beetjes helpen.

TIP VAN KVIK

Bekijk onze apparaten die je helpen om voedsel langer te bewaren en kliekjes op een efficiënte manier weer op te warmen.

4. Gebruik je vaatwasser

Geloof het of niet, je vaatwasser gebruikt minder water dan wanneer je met de hand afwast. Zorg er wel voor dat de vaatwasser vol is en gebruik de Eco-instelling voor maximale energiezuinigheid.

TIP VAN KVIK

We bieden een breed scala aan efficiënte, energiebesparende vaatwassers van bekende merken tegen verrassend lage prijzen. En met de hoezen die passen bij onze ontwerpen, passen ze naadloos in jouw keuken.

Wil je meer weten?

— Praat met onze experts

— en vind de beste duurzame oplossing voor jouw project.

— Lees meer over onze duurzaamheidsmissie

— lees alles over wat we hebben gedaan en wat volgt.