4 tips voor een duurzamer leven in de keuken

Het zijn de kleine dingen die we elke dag doen die echt tellen. We hebben met experts gesproken en advies verzameld over hoe je duurzaamheid in je dagelijkse keukenleven kunt integreren.

De kleine keuzes die we dagelijks maken, kunnen echt veel uitmaken. We moeten ons er gewoon bewust van zijn en er een dagelijkse praktijk van maken. Sommige zijn makkelijk, andere zijn wat moeilijker en sommige zijn zelfs een beetje verrassend. Lees verder voor meer informatie.

1. Gebruik hernieuwbare energie

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je ecologische voetafdruk in je dagelijks leven te verkleinen, is ervoor zorgen dat alle elektriciteit die je in je keuken gebruikt, afkomstig is van hernieuwbare bronnen. Neem contact op met je elektriciteitsleverancier en vraag vandaag nog om hernieuwbare energie. Het kan je CO2-voetafdruk met wel 60% verminderen!

TIP VAN KVIK

We zijn in 2018 overgestapt op 100% hernieuwbare energie in onze fabriek en ons hoofdkantoor en dat heeft een merkbaar verschil gemaakt in onze uitstoot.

2. Sorteer je afval

In de meeste regio's kun je jouw afval scheiden in organisch en niet-organisch afval, metaal, glas, plastic en papier. Volg de regels voor het scheiden van afval in jouw regio en doe je uiterste best om alles te scheiden. Alle beetjes helpen.

TIP VAN KVIK

We hebben het heel gemakkelijk gemaakt met onze geweldige afvalsorteeroplossingen.

3. Beperk voedselverspilling tot een minimum

Koop alleen wat je nodig hebt en eet alles op wat je koopt. Het is echt zo simpel. Elk jaar verspillen we gemiddeld 173 kg voedsel per persoon! Plan je maaltijden zo dat je alleen koopt wat je gaat gebruiken. Door je vriezer te gebruiken en creatief te zijn met kliekjes, kun je heel wat verbeteren. Alle beetjes helpen.

TIP VAN KVIK

Bekijk onze apparaten die je helpen om voedsel langer te bewaren en kliekjes op een efficiënte manier weer op te warmen.

4. Gebruik je vaatwasser

Geloof het of niet, je vaatwasser gebruikt minder water dan wanneer je met de hand afwast. Zorg er wel voor dat de vaatwasser vol is en gebruik de Eco-instelling voor maximale energiezuinigheid.

TIP VAN KVIK

We bieden een breed scala aan efficiënte, energiebesparende vaatwassers van bekende merken tegen verrassend lage prijzen. En met de hoezen die passen bij onze ontwerpen, passen ze naadloos in jouw keuken.

Wil je meer weten?

— Praat met onze experts

— en vind de beste duurzame oplossing voor jouw project.

— Lees meer over onze duurzaamheidsmissie

— lees alles over wat we hebben gedaan en wat volgt.