Duurzaamheid

— 3 tips om in gedachten te houden bij het kopen van een keuken

Green kitchen with integrated handles and a wooden worktop

OMBRA green

€ 8.810,-

Sommige keuzes die je voor je nieuwe keuken maakt, hebben een grotere impact op onze planeet dan andere. In het kader van ons duurzaamheidstraject onderzochten we de hele levenscyclus van een keuken. We laten je zien wat we hebben geleerd en geven je drie belangrijke manieren waarop je invloed kunt uitoefenen op je keukenkeuze, gebaseerd op feiten en weloverwogen keuzes.

We willen allemaal doen wat we kunnen om onze uitstoot te verminderen. Het is voor ons zeker een topprioriteit. Als onderdeel van onze reis willen we het jou als klant makkelijker maken om duurzaamheid in je keuken te integreren. 

Een keuken is een langetermijninvestering en een product dat lang meegaat, dus het is een geweldige plek om te proberen impactvollere beslissingen te nemen. Waar brengen we tenslotte meer tijd door dan in onze keuken? 

We hebben een onderzoek gedaan naar de levenscyclus van een keuken en als onderdeel daarvan hebben we de CO2-impact van een keuken berekend over een levensduur van 15 jaar. We hebben geleerd dat je een paar relatief eenvoudige beslissingen kunt nemen die een grote impact kunnen hebben. 

1. Kies voor energiebesparende apparaten

Door voor apparaten met de beste energieklasse te kiezen, kun je gedurende de levensduur van een keuken veel besparen op de CO2-uitstoot.

TIP VAN KVIK

Wist je dat Kvik een breed scala aan efficiënte, energiebesparende apparaten van bekende merken voor verrassend lage prijzen heeft?

Witte keuken met een massief houten werkblad en ingebouwde huishoudelijke apparaten

2. Kies voor hout

Je kunt echt een verschil maken door voor het juiste werkblad te kiezen. Laminaat of massief hout zijn de meest duurzame keuzes. Een laminaat werkblad heeft een 6,5 keer lagere CO2-voetafdruk per m2 dan een composiet werkblad.*

TIP VAN KVIK

We hebben meer dan 30 verschillende laminaat- en massief houten opties, allemaal gemaakt van gecertificeerd hout, waaronder een 2 cm massief eikenhout, met een Cradle to Cradle-gecertificeerde coating. Een Cradle to Cradle-certificering is een wereldwijd erkende maatstaf voor veiligere, duurzamere producten die zijn gemaakt voor de circulaire economie.

Bekijk onze werkbladen

3 Kies voor gerecycled

Kies voor een keuken die met zoveel mogelijk gerecycled materiaal wordt geproduceerd om de CO2-voetafdruk te verminderen. Gerecyclede materialen kunnen de spaanplaat of MDF aan de binnenkant zijn, of gerecyclede PET-fronten aan de buitenkant.

TIP VAN KVIK

Wist je dat we voortdurend innoveren en nieuwe manieren vinden om gerecyclede materialen te gebruiken? Al onze met folie bedekte fronten zijn bijvoorbeeld gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Voor elk front van 60 cm recyclen we 40 PET-flessen. En we hebben geïnvesteerd in een verbrandingsoven die ons houtafval omzet in warmte - wat onze CO2-voetafdruk aanzienlijk heeft verminderd.

Bekijk onze Deense designkeukens

Wil je meer weten?

— Praat met onze experts

-- en vind de beste duurzame oplossing voor jouw project

— Lees meer over onze duurzaamheidsdoelstellingen

-- lees alles over wat we hebben gedaan en onze plannen en ambities voor de nabije toekomst.