Alles wat je moet weten als je zelf een badkamerkast gaat installeren

MANO sera

€ 1.599,-

Gefeliciteerd! Je hebt een badkamerkast uitgekozen. Ongeacht welk van onze ontwerpen je in gedachten hebt, dit meubel kan je badkamer echt veranderen. Het kan deel uitmaken van een project dat je volledig hebt doorgesproken met een Kvik-adviseur, of je hebt ervoor gekozen om het allemaal alleen te doen. Hoe dan ook, hier lees je wat de belangrijkste voorbereidingen en afwegingen zijn voor een doe-het-zelfbadkamerkast.

Leg eerst de basis

Heeft de loodgieter zijn deel af? En zijn de vloeren en muren klaar?

De sanitaire installaties komen in veel gevallen op de eerste plaats, omdat het nieuwe badkamermeubel daaroverheen wordt geplaatst. Deze kunnen natuurlijk worden verplaatst als dat noodzakelijk is. Daarvoor heb je een erkende loodgieter nodig en eventueel een aannemer. Je lokale Kvik-consultant kan je advies geven over de plaatsing van de sanitaire installaties en hoe je het verplaatsen ervan voorkomt als dit te veel gedoe oplevert.

En de elektricien?

Hetzelfde geldt voor stroomaansluitingen voor bijvoorbeeld een verlichte spiegel of stopcontacten voor apparaten die in een kast worden geplaatst. Het handigste is om bestaande bedrading opnieuw te gebruiken. Alle wijzigingen moeten natuurlijk wel zijn uitgevoerd voordat de kast kan worden gemonteerd.

Kasten installeren

Bekijk onze handige video

Klik op deze afbeelding om een stappenplan van het installatieproces te bekijken. Omdat het een algemene video voor al onze badkamerkasten betreft, beantwoordt het mogelijk niet al je vragen.

Lees de installatie-instructies  

In het pakket van je kast wordt een document met de installatie-instructies meegeleverd. Mochten de installatie-instructies ontbreken, dan kun je hier de montagehandleidingen vinden aan de van het artikelnummer (staat vermeld op de factuur).

De Kvik-adviseur 

Nog twijfels of vragen? Neem dan gerust contact op met je lokale Kvik-winkel en als het even kan met de consultant die jou bij de aankoop van het meubel heeft geholpen.