Een basisgids voor het opfrissen van je badkamer

PRATO grijs

€ 1.187,-

Iedereen zou een badkamer moeten hebben waar je graag tijd in doorbrengt. En dat kan, zelfs op basis van de badkamer die je nu hebt. We hebben een ruime keuze aan inspirerende elementen om jouw badkamer 2.0 te realiseren. Hier is een gids voor de 3 belangrijkste benaderingen.

Alle huizen hebben een badkamer, maar uit ervaring weten wij dat de meeste mensen graag hun badkamer willen verbeteren. De meest voorkomende reden is dat badkamers zijn gebouwd voor functie en noodzaak, terwijl ontspanning en wellness centraal zouden kunnen staan, zodat je je elke ochtend gloednieuw voelt. En het zijn ook erg sociale ruimtes: gezinsleden komen elkaar in de meeste badkamers ‘s ochtends tegen terwijl iedereen zijn tanden poetst en zich klaarmaakt voor de dag. Het moet een ruimte zijn waar je graag tijd doorbrengt. Dus wat zijn de overwegingen om dat te bereiken?

De omvang van je nieuwe badkamer

Het is een hele uitdaging om een bestaande badkamer te vernieuwen. Deze is namelijk gebouwd om te voldoen aan de strenge bouwvoorschriften die gelden voor een natte ruimte. De voorschriften zullen nog steeds moeten worden nageleefd, maar heel vaak zijn er nu moderne, nog strengere voorschriften van toepassing in bepaalde situaties (over het algemeen wanneer wijzigingen aanzienlijk zijn). Toch is het belangrijk om te onthouden: al je dromen zijn mogelijk, je moet alleen een goed plan hebben. Begin met het bepalen van de omvang van het project:

 1. opnieuw decoreren
 2. opnieuw ontwerpen
 3. opnieuw opbouwen

MANO white

€ 2.155,-

Opnieuw decoreren zoals je wilt

Als het plan is om opnieuw te decoreren, raden we je aan om uit te gaan van je eigen inspiratie en je persoonlijke stijl en smaak. We hebben namelijk een uitgebreide collectie badkameraccessoires, verlichtings- en opbergoplossingen die bij elke badkameromgeving passen en samen de hele badkamer een lift kunnen geven. Een kleine verandering kan een groot verschil maken. 

 • Begin met nieuwe grepen of handvaten op de meubels
 • Bekijk onze nieuwe moderne opties voor badkamerverlichting
 • Laat je inspireren door onze badkameraccessoires, die allemaal het design en de functionaliteit hebben die jouw badkamer nieuw leven inblazen.

Er zijn veel manieren om te beginnen en je kunt ze allemaal combineren met je eigen persoonlijke stijl. Als het gaat om de installatie van deze items, kun je erop vertrouwen dat wij duidelijk zullen aangeven wat je zelf kunt doen en waarvoor je een professional moet inschakelen.

VEDA white

€ 622,-

Vernieuw je badkamer met Deens design

Door Deens design in de badkamer te introduceren, kun je aanzienlijke veranderingen aanbrengen in de bestaande ruimte. Zelfs zonder een van de grote dingen te verplaatsen, zoals sanitair of stopcontacten. Dit komt doordat de minimalistische esthetiek van onze badkamermeubels zoveel functionaliteit integreert dat er ruimte vrij komt, of er extra opbergruimte in jouw badkamer ontstaat. Een wandkast met een geïntegreerde spoelbak in strak Deens design maakt vloeroppervlak vrij en zorgt voor een vrije luchtstroom. Ook zorgt dit ervoor dat de bestaande vloer- en wandoppervlakken hun volledige visuele potentieel bereiken.

 • Vervang planken door overzichtelijke laden, waardoor er niks aan de muur hoeft te hangen en je alles kunt opbergen, precies waar je het nodig hebt: voor de spiegel.
 • Heroverweeg de opstelling bij de spiegel met een geïntegreerde spoelbak die visueel rechtstreeks in het werkblad overloopt.
 • Als je houdt van doe-het-zelven, kun je ervoor kiezen om grote onderdelen zelf te monteren, maar waarschijnlijk heb je de hulp van professionals nodig voor het aansluiten van sanitair en elektriciteit.

NOLIAM white

€ 395,-

Bouw je weg naar een echt nieuwe badkamer

Veel badkamerdromen zijn geïnspireerd door afbeeldingen in tijdschriften van een vrijstaand bad of een watervaldouche, of een fantastisch nieuw materiaal voor op de muren of vloeren, zoals marmer of tegels. Wij bieden geen volledige badkamerrenovaties aan, maar we kunnen wel garanderen dat onze badkamermeubels en -accessoires er samen prachtig uit zullen zien in jouw nieuwe badkamer.

Maar zodra je een oppervlak in een natte ruimte openbreekt, of besluit om een aansluitpunt voor de afvoer een klein beetje te verplaatsen, wordt het een verbouwingsproject waarbij erkende specialisten moeten worden betrokken. 

Dit zou je droom niet moeten tegenhouden, maar het is ons advies om daar speciaal voor te plannen:

 • bedenk precies wat je wilt, en raadpleeg dan de juiste specialisten voor een overzicht van de vereisten voor de voorschriften.
 • Maak dan goed gebruik van de vakmensen die je nodig hebt, ook om verrassingen wat betreft tijd en kosten te voorkomen.
 • In alle gevallen helpen onze keukenexperts je graag bij het uitwerken van jouw plan. 


Ontdek onze badkamerdesigns

Bekijk al onze badkamerdesigns