Maak kennis met onze franchisenemers

Miguel Cabañes Zafon — Kvik Valencia + Kvik Alfafar

Miguel Zafon beloofde een vriend dat hij in 2019 met hem mee zou gaan naar een franchise-evenement. Zijn vriend was op zoek naar zijn volgende onderneming. Miguel, die op dat moment een IT-bedrijf had, wist niet dat dit het begin zou zijn van iets nieuws voor hemzelf. Hij opende Kvik Valencia Sorni op het hoogtepunt van de pandemie in 2020 en opende zijn tweede winkel, Kvik Alfafar, in 2023. 

Onlangs zelf een nieuwe keuken gekocht

Miguel had onlangs een nieuwe keuken gekocht voor zijn eigen huis, dus toen hij de Kvik-catalogi en -prijslijst zag, wist hij dat we echt verrassend lage prijzen hadden. Hij wist dat dat aantrekkelijk zou zijn voor zijn potentiële klanten.

Hij hield van ons algemene concept - Deens design tegen verrassend lage prijzen. En hij was verkocht aan de steun die Kvik aan zijn bedrijf zou geven - een prachtig winkelontwerp, aantrekkelijke producten, digitale marketing die betekende dat hij vanaf de eerste dag boekingen zou hebben, wekelijkse verzendingen die betekenen dat hij de droomkeukens van zijn klanten veel sneller kan voltooien dan zijn concurrenten.

Een man met een plan

Miguel had veel ervaring met het runnen van een bedrijf en ondanks dat hij niet veel van keukens wist, wist hij dat de sleutel tot het succes van zijn nieuwe onderneming zou zijn om de juiste mensen voor zijn team te vinden.

Toen hij eenmaal de zaken op orde had in de winkel met een sterk verkoopteam, richtte hij zijn aandacht op zijn magazijn. Hier monteren ze de keukens voor en zorgen ze ervoor dat de installatie bij de klant thuis soepel verloopt. 

Het zijn twee verschillende soorten teams en Miguel wist dat beide kanten van het bedrijf goed moesten werken, dus koos hij zijn team met zorg en deelde hij zijn visie met hen. 

Luister naar het verhaal van Miguel in onze podcast

Ik wilde gewoon verandering en ontdekte dat Kvik de juiste plek was om naartoe te gaan, omdat het design, keukens en koken waar ik van houd, combineert met een moderne benadering van klanten.

— Miguel Zafon - Kvik Valencia & Kvik Alfafar

2 winkels was altijd het plan

Miguel opende zijn mooie kleine winkel in het hart van de stad in het najaar van 2020, maar het was altijd het plan om een grotere winkel te openen in Alfafar, in de periferie van Valencia. De kleine winkel in de stad was bedoeld als satelliet, maar door de omstandigheden was het de eerste die openging. En Miguel en zijn team verkochten het eerste jaar meer dan 200 keukens per jaar vanuit de kleine winkel.

In het najaar van 2023 opende de veel grotere winkel in Alfafar. De ruimte bestaat uit ons nieuwe, uitnodigende winkelontwerp, met veel ruimtes voor meer informele gesprekken, een ruime Design Zone waar klanten materialen kunnen verkennen en een gebied waar kinderen kunnen spelen terwijl hun ouders over keukens praten. 

Wees zoals Miguel - sluit je vandaag nog bij ons aan!

Begin je eigen Kvik-reis en maak deel uit van een winnend concept. 

Meld je nu aan