Hoe vind je inspiratie voor je nieuwe keuken?

Er valt niet aan te ontkomen, het renoveren of vernieuwen van een keuken is een grote beslissing. Soms is het moeilijkste om te weten waar je moet beginnen. We hebben hier een heel uitgebreide en praktische gids, maar hoe zit het als je gewoon wat inspiratie nodig hebt?

Soms is het moeilijkste om erachter te komen wat je wilt. We bespreken graag enkele elementen waar je over na moet denken wanneer je jouw nieuwe keuken gaat samenstellen. Je moet met elk project ergens beginnen. Als het gaat om een nieuwe keuken, zal een combinatie van je droom en praktische overwegingen op de lange termijn perfect werken.

Wat heb je nodig in je keuken?

De volgende keer dat je snel een lunch klaarmaakt, een uitgebreid etentje kookt of gewoon thuiskomt van werk en je tas op het aanrecht legt, denk dan eens na over de vraag: wat ontbreekt er? Ben je wanhopig op zoek naar ruimte voor de kom die je vasthoudt? Of misschien heb je genoeg van die kookboeken die steeds van de plank vallen? Misschien ben je wel blij met de ruimte, maar wil je absoluut niet meer naar die verouderde kastjes kijken?

Denk na over je behoeften, of ze worden vervuld, en zo niet ... wat zou dan de oplossing zijn? Voor het koken en de opslagruimte, maar ook voor het leven dat zich in de ruimte afspeelt.

PRATO black

€ 7.070,-

Is het gewoon een keuken, of wil je ook een huiswerkhoekje of misschien klein bureau? Of wil je een grote tafel in de keuken om comfortabeler te kunnen praten? Jouw behoeften, wensen én dromen bepalen welk type keuken geschikt is voor jou, en hoe jouw keuken moet worden ontworpen.

Het formaat en de vaste punten (zoals water en elektra) in de keuken zullen de mogelijkheden wat beperken. Een keuken in een appartement moet waarschijnlijk maximaal gebruik maken van de ruimte, zoals met kasten van de vloer tot het plafond en slim ruimtegebruik. In een grote keuken moet worden overwegen hoe de elementen samenkomen en hoe je optimaal in de ruimte kunt bewegen.

Tip van Kvik: begin met de keuken die je hebt. Bekijk wat je al hebt om te bepalen wat je wilt behouden en wat er weg kan.

Welke rol speelt de keuken in je dagelijks leven en hoe gebruik je de ruimte?

Wat werkt goed, en wat zou je liever anders en beter zien?

CIMA light oak

€ 9.840,-

CIMA light oak

Zwarte keuken met keukeneiland en gekleurde zwarte fronten

MANO dark grey

€ 11.439,-

MANO dark grey

Witte rustieke keuken met ingebouwde oven en witte fronten

MANO white

Inspiratie en ideeën verzamelen

Doe grondig onderzoek voordat je een nieuwe keuken aanschaft. Je moet een volledig overzicht hebben van wat er mogelijk is. Niet alleen om een idee te krijgen van wat je wilt, maar ook om teleurstelling te voorkomen als je iets leuks ziet wanneer het te laat is!

Ga naar de winkel, praat met de experts en neem catalogi mee om de verschillende beschikbare decors, ontwerpen en materialen te bekijken. Lees blogs, tijdschriften en natuurlijk sociale media om trends te bekijken. Laat je inspireren en te ontdek wat je wel en niet leuk vindt. Bekijk ook hashtags. Er zijn duizenden afbeeldingen van andere klanten op Instagram met de hashtags #kitcheninspiration #kvikkitchen #kitchengoals. Ontdek waar je enthousiast van wordt en waarvan echt niet, zodat je kunt gaan bepalen wat je wilt! Een andere goede plek om te bekijken is onze Pinterest. We hebben daar veel inspiratie voor je verzameld.

Begin met een lay-out

Nu je hebt nagedacht over hoe je de ruimte gebruikt en een beetje inspiratie hebt opgedaan, is het tijd om jouw dromen te realiseren in jouw ruimte.

Dat is waar onze keukenexperts hulp kunnen bieden. Samen maak je een 3D-ontwerp waarmee je kunt zien hoe je afgewerkte keuken er eigenlijk uit zal zien! Hierdoor wordt het veel eenvoudiger om je voor te stellen hoe de echte keuken eruit zal zien in de ruimte, en kun je beter bepalen welke stijlen wel en niet zullen werken. Het helpt om de verbeelding tastbaarder te maken.

Overweeg of de keuken een aparte ruimte zal zijn, onderdeel is van een woonruimte die meerdere doeleinden dient of een klassieke ConversatieKeuken® is.

Als jouw keuken is samengevoegd met een andere ruimte, dan vormen onze XL-kasten die 15% meer ruimte bieden dan de gemiddelde kast een fijne oplossing. Onze XXL-kasten zijn nog groter, hoewel je dat nauwelijks merkt. 

De Kvik LeefKeuken® — maak het je eigen.

De magie van de Kvik LeefKeuken® zit hem niet in specifieke afmetingen of indelingen, maar in het leven en de momenten die je erin beleeft. De hartelijke lach die weerklinkt tijdens een familiediner, de geruststellende stilte van een late-night-snack, de gedeelde anticipatie van een cake die in de oven rijst en het geheime gefluister tijdens een kopje thee midden in de nacht: daar draait het om. Of het nu een keuken voor twee is, of een bruisende familiehub, elke keuken kan een Kvik LeefKeuken® zijn.

Het zijn jouw verhalen, gedeelde ervaringen en gekoesterde herinneringen die hem tot leven brengen. Dus, haal het plezier, het gesprek en de verbinding naar binnen en zie je keuken transformeren in het kloppend hart van je huis, een echte Kvik LeefKeuken®.

Meer informatie over de Kvik LeefKeuken®

PAVIA pure grey

€ 10.010,-

VEDA TOUCH green

VEDA white

Zorg ervoor dat functionaliteit de prioriteit heeft

Als je grip begint te krijgen op wat je uit wilt in je keuken, is het tijd om je te concentreren op functionaliteit en inrichting. Dit moet allemaal worden aangepast aan de behoeften die je aan het begin hebt vastgesteld, want jij bent tenslotte degene die de ruimte elke dag gebruikt.

Wie gaan de keuken gebruiken? Zijn het alleen volwassenen? Of zijn er ook kleine handjes die overal proberen aan te zitten? Als er kinderen zijn, wil je dan dat zij zelf makkelijk bij hun borden en bekers kunnen? Heb je een paar Duitse doggen die iets hoger kunnen komen dan je dacht, waardoor een hoog werkblad misschien een goed idee is? Houd ten slotte rekening met de grootte van je gezin en zorg ervoor dat er genoeg ruimte is voor iedereen!

Voorbeelden van keukendesigns

Designs