Ontwerpgids voor een grijze keuken

PRATO dark grey

€ 10.227,-

Grijze kleuren en tinten zijn in de mode. De grijze keuken is niet alleen een compromis voor degenen die niet kunnen kiezen tussen wit en zwart, het is een stijlkeuze op zich. En grijstinten kunnen wat geen enkele andere kleur kan.

Grijs zorgt voor een neutrale en ingetogen look die vingerafdrukken en vlekken verbergt. Bovendien benadrukt en versterkt het de contrasten die je zich in je keuken bevinden. Het is de perfecte achtergrond voor kleuraccenten van kleurrijke tegels of van die rode KitchenAid waar je je oog op hebt laten vallen. 

Laten we eens kijken naar de manieren waarop grijstinten de perfecte keuze kunnen zijn voor je keuken.

Stijlvol en minimalistisch

Een keuken in grijs kan rauw en ongezoet zijn, of stijlvol en minimalistisch met lichte, duifgrijze zachte tinten. Het gaat er maar om welke elementen je samenvoegt. Gebruik bijvoorbeeld een lichtgrijze basiskleur en kies contrasterende tinten voor andere elementen zoals je werkblad en handgrepen.

Vul je keuken met zachte contrasten

Wit en grijs in je keuken zorgt voor een zachter contrast dan bijvoorbeeld wit en zwart. Dit geeft je keuken een zachtere uitstraling.


Door de hele keuken heb je de mogelijkheid om contrasten toe te voegen, of het nu gaat om keukenelementen, zoals werkblad, gootsteen, de afwerking van de deuren, de keukenhandgrepen of de kraan.

Ontdek onze grijze keukenontwerpen

PAVIA pure grey

€ 10.010,-

Zwarte keuken met keukeneiland en gekleurde zwarte fronten

MANO dark grey

€ 11.439,-

Creëer contrasten met werkbladen

Het werkblad is een van de elementen die je keuken radicaal kan veranderen. Zo kun je bijvoorbeeld contrasten creëren tussen lichtgrijze deuren en een donker werkblad, waarbij licht tegen licht een zachtere uitstraling geeft waardoor je ogen ontspannen.

Ontdek hier meer over onze werkbladselecties

Grip krijgen

De juiste handgreep is niet alleen een aanvulling op je deuren: ze maken je keuken compleet. Als je droomt van een romantische en grijze landelijke keuken, kunnen lichte of donkere knoppen de finishing touch toevoegen, terwijl deuren met geïntegreerde handgrepen voor een minimalistische grijze keuken zorgen.

Ontdek hier onze handgreepcollecties

Ontdek onze grijze keukens

Ontdek al onze keukenontwerpen