Hoeveel renovatie heeft je keuken nodig?

PRATO dark grey

€ 10.287,-

Als het tijd is om je keuken te renoveren, is het belangrijk om na te denken over hoeveel er echt moet worden opgeknapt. Moet de keuken volledig vervangen worden, of is een nieuwe verflaag op de muren en nieuwe handgrepen op de laden en deuren al genoeg? Deze gids helpt je erachter te komen hoeveel je echt moet doen.

Hoeveel je moet doen om je oude keuken te renoveren wordt grotendeels bepaald door de huidige staat van de keuken. Als de werkbladen verkleurd en versleten zijn en die ene lade er altijd uit valt als je hem probeert te openen, moet je misschien alles eruit slopen en opnieuw beginnen. 

Maar misschien kun je de muren opnieuw verven, de kraan vervangen door een kraan die je kokend water geeft voor je kopje thee en nieuwe handvatten toevoegen om de look op te frissen. 

Hoewel we vooral bezig zijn met het leveren van prachtige nieuwe Deense designkeukens, zijn we ook gericht op duurzaamheid en denken we dat de meest duurzame keuken degene is die je al hebt. Als het er toevallig een van Kvik is, kun je mogelijk de deuren en laden vervangen voor een nieuw ontwerp zonder dat je alles hoeft te vervangen. 

Lees verder en we nemen alle overwegingen met je door die je moet nemen bij het renoveren.

 

Gloednieuwe keuken of niet?

Wat kost een keukenrenovatieproject?

Bepaal zelf hoe goed je huidige keuken echt is.Welke delen van de keuken moeten worden vernieuwd en welke delen kunnen nog even wachten? Wanneer je de keuken renoveert, kun je alles behalve kasten en plinten vervangen.Hoe meer je wilt vervangen, hoe duurder het wordt.Nieuwe kastdeuren, gootsteen en kraan – misschien een nieuw stenen werkblad?De prijs loopt snel op en komt in de buurt van wat een nieuwe keuken kost.Denk goed na over het hele project voordat je begint. Misschien kom je er wel achter dat de beste oplossing – en investering – is om een gloednieuwe keuken te kopen.

Ontdek onze keukenontwerpen

Heb je een nieuw werkblad nodig?

In oudere keukens waren de werkbladen vaak lager dan vandaag. Maar met een inzetstuk over deuren en laden kun je het werkblad eenvoudig op een hoogte brengen die beter bij je past.

Je kunt uit veel werkbladen kiezen, en het kan moeilijk zijn om te beoordelen welke bij jouw keuken en, niet onbelangrijk, bij jouw behoeften past. Voordat je begint met de keukenrenovatie, kan onze handige gids je helpen bij het vinden van het juiste werkblad.

Gids voor het kiezen van het perfecte werkblad
Als onderdeel van je keukenrenovatie

Nieuwe tegels?

Vernieuw de uitstraling van je keuken door nieuwe tegels. Je kunt een hele muur bedekken, of ervoor kiezen om alleen de wand achter de gootsteen en de kookplaat opnieuw te betegelen. Tegels zijn niet alleen praktisch, ze geven de keuken ook een persoonlijk tintje en kunnen de uitstraling van een keuken echt opfrissen. Met alle mooie kleuren, vormen en materialen die beschikbaar zijn, is het alleen jouw verbeelding (en je portemonnee) die de grenzen stelt voor dat deel van de keukenrenovatie.

De Kvik LeefKeuken® — maak het je eigen.

De magie van de Kvik LeefKeuken® zit hem niet in specifieke afmetingen of indelingen, maar in het leven en de momenten die je erin beleeft. De hartelijke lach die weerklinkt tijdens een familiediner, de geruststellende stilte van een late-night-snack, de gedeelde anticipatie van een cake die in de oven rijst en het geheime gefluister tijdens een kopje thee midden in de nacht: daar draait het om. Of het nu een keuken voor twee is, of een bruisende familiehub, elke keuken kan een Kvik LeefKeuken® zijn.

Het zijn jouw verhalen, gedeelde ervaringen en gekoesterde herinneringen die hem tot leven brengen. Dus, haal het plezier, het gesprek en de verbinding naar binnen en zie je keuken transformeren in het kloppend hart van je huis, een echte Kvik LeefKeuken®.

Meer informatie over de Kvik LeefKeuken®

AVOLIA clay

€ 9.892,-

Een afspraak maken

We weten dat een nieuwe keuken, badkamer of garderobe een groot project is. Wij willen er dus zeker van zijn dat we alle tijd kunnen nemen om alles over het project te weten te komen en om al jouw vragen te beantwoorden. Daarom raden we mensen aan om een afspraak met ons te maken. Zo kunnen we ervoor zorgen dat we alle tijd voor je hebben. Een afspraak maken is gratis en je zit nergens aan vast. Het is dus in elk stadium van jouw project een goed idee.

Voor je kleine keukenrenovatie

Bekijk al onze keukenartikelen
— Nieuwe handgrepen

Door de handgrepen en knoppen op keukendeuren en -laden te vervangen kun je je oude keuken eenvoudig een nieuwe look geven.

— Nieuwe verlichting

Voeg wat verlichting toe op onverwachte plaatsen, zoals in donkere laden, om je oude keuken beter te laten functioneren.

Witte keuken met een massief houten werkblad en ingebouwde huishoudelijke apparaten

Apparaten vervangen

Naast het aanrecht zijn apparaten een van de belangrijkste items in een keukenrenovatie. Nieuwe apparaten kunnen je "nieuwe" keuken compleet maken. Naast de nieuwste technologie en coolere functies bevinden nieuwe apparaten zich meestal in een lagere energieklasse dan de oude apparaten en zullen zichzelf uiteindelijk terugbetalen.

Voor je middelgrote keukenrenovatie

Bekijk al onze keukenproducten
— Keukenkranen

Als je tijdens het renoveren van je keuken ook het werkblad en de gootsteen gaat vervangen, dan kan het een goed idee zijn om ook de keukenkraan te vervangen. Van alle apparatuur in de keuken wordt de kraan het meest gebruikt en deze is vaak versleten of verouderd. Met een nieuwe kraan kun je de look transformeren.

— Nieuwe gootsteen

Omdat de gootsteen zich in het werkblad bevindt, is het voor de hand liggend om die te vervangen als je het werkblad vervangt. Misschien droom je van een grotere gootsteen of eentje met een leuke kleur? En natuurlijk kun je de gootsteen ook vervangen als je je oude werkblad houdt..

Voor je grote keukenrenovatie

Ontdek onze keukenontwerpen
— Het werkblad vervangen

Het werkblad is een van de belangrijkste elementen in je keuken en krijgt het meest te verduren, en komt dus waarschijnlijk in aanmerking voor renovatie. Maar een werkblad kan duur zijn, afhankelijk van welk materiaal je kiest. Overweeg hoe het eruit ziet, en kijk naar materiaal en kleur. Bedenk wat het beste werkt in je dagelijks leven.

— Fronten

Als je al een keuken van Kvik had, kun je waarschijnlijk de fronten en laden vervangen door een van onze andere, nieuwere ontwerpen en op die manier een geheel nieuwe look creëren.