Ontwerpgids voor een kleine keuken

Hoe haal je het meeste uit je keuken als de ruimte beperkt is? Een kleine keuken betekent niet noodzakelijk kleine en gevulde kasten en laden. Net zoals dat een paar vierkante meter niet betekent dat je genoegen moet nemen met slecht een keukenblok. Je kunt veel doen om plaats te maken voor al je servies en keukenapparatuur in je kleine keuken. Hier krijg je goed advies over hoe je het meeste uit een kleine keuken kunt halen.

Een goede keuken past bij je persoonlijke wensen en behoeften. We hebben allemaal hele andere ideeën over wat onze keuken moet kunnen doen, zowel op praktisch als esthetisch gebied. Het is belangrijk om goed na te denken over welke wensen je hebt voor je nieuwe keuken en of ze vervuld kunnen worden in de ruimte die je hebt. Misschien heb je extra aanrechtruimte nodig om te hakken, te snijden en te koken? Of wil je die ruimte liever gebruiken voor een kleine eethoek? Je moet gewoon bedenken wat voor jou het belangrijkst is in je nieuwe keuken.

5 vragen om over na te denken

1. Wat vind je fijn/niet fijn in je huidige keuken?

2. Moet de keuken alleen worden aangepast aan jouw behoeften, of deel je de keuken met anderen?

3. Moet er een eethoek zijn? Of heb je liever extra aanrechtruimte?

4. Welke stijl wil je dat je keuken heeft, en past deze bij de stijl van de rest van je appartement?

5. Kunnen je dromen gerealiseerd worden als het gaat om ruimte en geld?

MILK white

€ 3.006,-

Gebruik kleur om ruimte te creëren

Als je maar weinig ruimte hebt voor je keuken, kun je kleur gebruiken om een gevoel van ruimte te creëren. Je kunt veel doen om de indruk te geven dat de ruimte groter is dan dat hij in werkelijkheid is.

Bedenk welke kleuren je kiest bij het inrichten van je nieuwe keuken. Met slechts een paar vierkante meter kan het verleidelijk zijn om alleen lichte en witte kleuren te kiezen, maar door zowel donkere als lichte tinten te gebruiken, benadruk je de lichte elementen en creëer je dynamiek.

PAVIA white

€ 4.799,-

Maak verstandig gebruik van je ruimte

VEDA green

€ 2.808,-

Droom je van een conversatiekeuken, maar houdt de ruimte je tegen? Onze conversatiekeukens zijn niet alleen voor grote woningen. Als je keuken bijvoorbeeld een uitbreiding van de woonkamer is, kan een conversatiekeuken een voor de hand liggende oplossing zijn. Dan krijg je de kans om te kletsen en te genieten met familie en vrienden, terwijl het avondeten ondertussen in de pan suddert.

Onze conversatiekeukens® voor kleine ruimtes

Ontdek al onze keukenontwerpen