Is een doe-het-zelfkeuken iets voor mij?

Alles wat je moet weten over het zelf plaatsen van je keuken

Doe-het-zelf, zelfbouw, keukenrenovatie, hobbyist, verbouwen – er zijn zoveel woorden die doe-het-zelf beschrijven en ook net zoveel redenen om het zelf te doen. Maar de meest voor de hand liggende reden om voor doe-het-zelf te kiezen is: de korting.

Gemiddeld

kun je 15% op een keuken besparen

als je kiest voor doe-het-zelven

But there are many other things to consider other than just the money you can save – and we want to be sure you make an informed decision when you choose to DIY. So, let's talk about how much you can save, why you should choose DIY and when you maybe shouldn't.

Als je het heel graag zelf wilt doen, bieden wij heel graag doe-het-zelfkorting

Het is eigenlijk heel simpel. De projectprijs bestaat voornamelijk uit twee delen:

  1. De hardware – (keukenelementen en apparatuur)
  2. De software – dat zijn de vriendelijke mensen die alles thuisbezorgen, in elkaar zetten en monteren. De doe-het-zelfkorting waar je over na kunt denken, is de prijs voor hun tijd en moeite. 

So how much IS that?

It would be unserious to name a specific figure since projects vary significantly in size and complexity. Statistically, the average DIY kitchen, bathroom or wardrobe project ends up with an approximate DIY discount of 15% if you fully install your project. We offer multiple DIY methods, and you can choose the one that suits you best - you can read about them below.

Witte keuken met een keukeneiland en een massief houten werkblad

MANO white

€ 12.784,-

3 manieren om je doe-het-zelfkorting uit te geven

Het is helemaal OK om het alleen voor het geld te doen —

daar zijn onze installateurs voor.

CIMA dark oak

€ 10.427,-

— maar je kunt het ook gebruiken om je keukendromen waar te maken

Kies voor doe-het-zelven om die Quooker, wijnkoelkast of duurder werkblad te kunnen betalen. Het is heel logisch om je hele budget te gebruiken om je droomkeuken te realiseren als je deze zelf kunt installeren.

— of je kunt je stijl doorvoeren in de badkamer of garderobe

Misschien kun je als je de keuken zelf plaatst je nieuwe Deense designstijl naar een andere ruimte brengen, zoals je badkamer of entree.

Laten we het hebben over vaardigheden die je nodig hebt voor een doe-het-zelfproject van Kvik

Zoals je waarschijnlijk weet, leveren wij altijd hoogwaardig Deens design dat is aangepast op jouw afmetingen en waarbij de details precies kloppen.

Deens design is gericht op strakke lijnen en perfectie. Als dit vakmanschap niet nodig zou zijn voor de installatie, zou het waarschijnlijk makkelijker zijn om de keuken zelf te plaatsen. Dan zou alles door iedereen kunnen worden gemonteerd, gewoon met de inbussleutel uit de doos. 

Maar dan zou er zeker sprake zijn van kieren en imperfecties, zoals standaardmaten die soms gewoon niet in de ruimte passen, werkbladen die niet waterpas zijn en de kasten die niet stevig in elkaar zijn gezet. Deens design kan dat helaas niet oplossen.

Geen inbussleutel. Geen standaardoplossingen. Gewoon Deens design.

Dat betekent dat onze instructies gericht zijn op vakmanschap, en er is meer gereedschap nodig dan alleen een inbussleutel. Je moet zelf behoorlijk wat gereedschap hebben en deze veilig kunnen gebruiken.

Bekijk deze video om een idee te krijgen van wat er nodig is.

Moet je doe-het-zelven?

Het is natuurlijk helemaal aan jou of je de doe-het-zelfroute kiest.

Maar wij hebben ervaren dat een goede doe-het-zelver de keuken net zo precies kan plaatsen als onze monteurs, zoals die aardige man in de bovenstaande video. Je kunt het misschien alleen niet zo snel als hij. De video geeft een goede indicatie van de uitdaging die je te wachten staat. De monteur in de video heeft heel handig gereedschap, maar dit is geen speciaal gereedschap en was gewoon te vinden in zijn eigen gereedschapskist. Hij draait schroeven recht in allerlei soorten muren en zaagt heel precies in één keer ronde en vierkante gaten in kasten, omdat hij veel ervaring heeft met het lezen van de handleiding. Hij is een ervaren Kvik-monteur, maar hij is niet per se opgeleid als timmerman. Hij is ook geen elektricien, maar hij kan de keuken, inclusief alle apparaten, installeren. En dat kan jij ook als je het gereedschap, de kennis, een beetje geduld en het lef hebt om deze uitdaging aan te gaan. 

Wanneer moet je het niet zelf doen?

Onze keukens (of badkamers of garderobes) kunnen allemaal met succes worden gemonteerd door iedereen: man of vrouw, jong of oud. Maar als je denkt dat je Kvik-doe–het-zelfproject net zo eenvoudig te monteren zal zijn als een boekenkast die je ophaalt in een van die grote magazijnen, zal je onaangenaam verrast worden. In dat geval raden we niet aan om voor doe-het-zelf te kiezen.