Bij Kvik heeft duurzaamheid een hoge prioriteit.

De deuren van Kvik hebben misschien verschillende designs, maar ze hebben één ding gemeen: ze zijn allemaal gemaakt van gecertificeerd hout en andere gecontroleerde materialen. Wij maken gebruik van twee verschillende wereldwijde certificeringsinstanties, FSC® en PEFC™, die zich inzetten voor een milieuvriendelijk, sociaal voordelig en economisch levensvatbaar beheer van de bossen in de wereld.

Met onze gecertificeerde producten zetten we een actieve stap in de richting van duurzaamheid als vanzelfsprekend bij het kopen van een keuken, badkamer of kledingkast.

Geproduceerd met de volgende generatie in gedachten.

Er is maar één blik of aanraking nodig om je te overtuigen waarom zoveel mensen nog steeds voor massief hout kiezen als ze een nieuwe keuken kopen.

Massief hout voelt warmer en natuurlijker aan dan elk ander materiaal. Bovendien zul je blij zijn te weten dat elk stuk hout in je werkblad afkomstig is uit gecertificeerde bosbouw. Dit zorgt voor optimale bescherming van zowel plantaardig als dierlijk leven, en nieuwe bomen worden minstens zo snel geplant als de volwassen bomen worden gekapt - terwijl de bosarbeiders een eerlijk loon krijgen en onder veilige werkomstandigheden werken.

Wij hebben het Danish Indoor Climate Label.

Onze producten zijn uitgebreid getest en hebben de Danish Indoor Climate-certificering gekregen. Dit betekent dat er een beter binnenklimaat ontstaat wanneer je voor ons kiest voor jouw keuken, badkamer of garderobe.

Aan het binnenklimaatlabel zijn vereisten verbonden voor de impact van de producten op de luchtkwaliteit. Daarom is dit keurmerk anders dan keurmerken zoals The Nordic Ecolabel. Deze legt meer de nadruk op de productie en afvoer, en minder op de vereisten voor de impact op het binnenklimaat tijdens dagelijks gebruik.

Bij producten met een binnenklimaatlabel heb je de garantie dat alle gebruikte materialen uitgebreide tests hebben ondergaan voor ontgassing, luchtafgifte en irritatiefactoren.

Lees meer over The Danish Indoor Climate-certificering

Wil je meer weten over FSC®?

Neem contact met ons op als je meer wilt weten over het gebruik van FSC-gecertificeerde producten.

Onze Quality Assurance-afdeling

Dennis Frank Brokholm, Quality Assurance

Tlf.: +45 20 98 44 12
E-mail: dbr@kvik.com

Vertegenwoordiger Forest Stewardship Counsel

Loa Dalsgaard Worm

Tel.: 28 78 08 19.
E-mail: loa@fsc.dk