Wij breiden het assortiment van FSC®-gecertificeerde producten uit.

We waren in 2011 een van de eerste keukenfabrikanten aan wie het FSC®-keurmerk werd toegewezen. FSC is een afkorting voor Forest Stewardship Council. Dit internationale non-profit keurmerk is hoog aangeschreven en wordt toegewezen als je voldoet aan de FSC-standaard. Het FSC-keurmerk is een garantie dat de bomen verantwoord gekapt zijn. Ook zorgt het ervoor dat de leefomstandigheden van de lokale bevolking in bosgebieden over de hele wereld wordt verbeterd.

Inmiddels worden al onze massief houten werkbladen en bijna alle deuren gemaakt van FSC-gecertificeerd hout. Dit betekent dat wanneer je voor een van onze keukens kiest, je er zeker van kunt zijn dat deze is gemaakt van verantwoorde materialen.

Zonder extra kosten voor de klant.

Wij zijn een van de grootste spelers in de keukenbranche, en wij hebben de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat onze producten op een mens- en milieuvriendelijke manier worden gemaakt.


Al onze massief houten werkbladen hebben een FSC-certificering, dus wij vonden het logisch om dit ook de standaard te maken voor ons assortiment fronten. En dat doen wij zonder extra kosten voor onze klanten. Door onze FSC-gecertificeerde producten wordt het ook steeds vanzelfsprekender om ook de duurzaamheid te overwegen bij de aanschaf een nieuwe keuken, badkamer of garderobe.

Meer informatie over FSC

Wij hebben het Danish Indoor Climate Label.

Onze producten zijn uitgebreid getest en hebben de Danish Indoor Climate-certificering gekregen. Dit betekent dat er een beter binnenklimaat ontstaat wanneer je voor ons kiest voor jouw keuken, badkamer of garderobe.

Aan het binnenklimaatlabel zijn vereisten verbonden voor de impact van de producten op de luchtkwaliteit. Daarom is dit keurmerk anders dan keurmerken zoals The Nordic Ecolabel. Deze legt meer de nadruk op de productie en afvoer, en minder op de vereisten voor de impact op het binnenklimaat tijdens dagelijks gebruik.

Bij producten met een binnenklimaatlabel heb je de garantie dat alle gebruikte materialen uitgebreide tests hebben ondergaan voor ontgassing, luchtafgifte en irritatiefactoren.

Lees meer over The Danish Indoor Climate-certificering

Wil je meer weten over FSC®?

Neem contact met ons op als je meer wilt weten over het gebruik van FSC-gecertificeerde producten.

Onze Quality Assurance-afdeling

Laila Holm Pedersen, Quality Assurance

Tel: +45 20 98 44 20
E-mail: lhp@kvik.com

Vertegenwoordiger Forest Stewardship Counsel

Loa Dalsgaard Worm

Tel.: 28 78 08 19.
E-mail: loa@fsc.dk