Bij Kvik heeft duurzaamheid een hoge prioriteit.

De fronten van Kvik hebben allemaal een ander design, maar één ding hebben ze gemeen: ze zijn allemaal FSC®-gecertificeerd. FSC staat voor ‘Forest Stewardship Council®’. Deze wereldwijde certificering wordt gesteund door groene en sociale organisaties die samenwerken op het gebied van duurzame bosbouw met aandacht voor economische, sociale en natuurlijke belangen.

Door onze FSC-gecertificeerde producten wordt het ook steeds vanzelfsprekender om ook de duurzaamheid te overwegen bij de aanschaf een nieuwe keuken, badkamer of garderobe.

Geproduceerd met de volgende generatie in gedachten.

Je begrijpt vast wel waarom zoveel keukenkopers nog steeds zweren bij massief houten werkbladen.

Het is namelijk een materiaal dat voor een warme en natuurlijke uitstraling zorgt. En je kunt genieten van het idee dat elk stuk hout in je werkblad afkomstig is van een FSC®-gecertificeerd bos. Dit betekent dat zowel flora als fauna optimaal worden beschermd en dat er nieuwe bomen worden geplant in aantallen die (minstens) overeenkomen met de volgroeide, gekapte bomen. Bovendien krijgen de bosarbeiders een eerlijk loon en werken ze onder veilige omstandigheden.

Meer informatie over FSC

Wij hebben het Danish Indoor Climate Label.

Onze producten zijn uitgebreid getest en hebben de Danish Indoor Climate-certificering gekregen. Dit betekent dat er een beter binnenklimaat ontstaat wanneer je voor ons kiest voor jouw keuken, badkamer of garderobe.

Aan het binnenklimaatlabel zijn vereisten verbonden voor de impact van de producten op de luchtkwaliteit. Daarom is dit keurmerk anders dan keurmerken zoals The Nordic Ecolabel. Deze legt meer de nadruk op de productie en afvoer, en minder op de vereisten voor de impact op het binnenklimaat tijdens dagelijks gebruik.

Bij producten met een binnenklimaatlabel heb je de garantie dat alle gebruikte materialen uitgebreide tests hebben ondergaan voor ontgassing, luchtafgifte en irritatiefactoren.

Lees meer over The Danish Indoor Climate-certificering

Wil je meer weten over FSC®?

Neem contact met ons op als je meer wilt weten over het gebruik van FSC-gecertificeerde producten.

Onze Quality Assurance-afdeling

Dennis Frank Brokholm, Quality Assurance

Tlf.: +45 20 98 44 12
E-mail: dbr@kvik.com

Vertegenwoordiger Forest Stewardship Counsel

Loa Dalsgaard Worm

Tel.: 28 78 08 19.
E-mail: loa@fsc.dk