Composiet

Als je actief bent in de keuken en een werkblad wilt dat wel tegen een stootje kan, dan kan composiet de oplossing voor je zijn. Je krijgt dan namelijk een werkblad dat eenvoudig aan je keuken is aan te passen. Bovendien is het oppervlak van composiet bestand tegen vuil en bacteriën.

CIMA light oak

€ 10.460,-

?

Wat is composiet?

Composiet is een zeer robuust materiaal van 95% kwarts en het heeft dezelfde hardheid als graniet. Omdat een werkblad van composiet niet van zuiver natuursteen is, heb je meer mogelijkheden om je keuken nog persoonlijker te maken.

Voordelen van een werkblad van composiet

Omdat composiet onder zeer hoge druk van kwarts en hars wordt gemaakt, heeft het composietmateriaal een paar bijzondere voordelen:

  • Krasvast oppervlak
  • Makkelijk schoon te maken en te onderhouden
  • Bestand tegen vlekken

Schoonmaakhandleiding voor je werkblad

Het schoonmaken van een werkblad van composiet is eenvoudig en er bestaan schoonmaakproducten die speciaal voor composieten werkbladen zijn gemaakt. Bij moeilijke vlekken kun je een schuurcrème voor composiet gebruiken. Gebruik echter geen schoonmaakmiddelen met een pH-waarde boven de 12. Denk aan chloor, ovenreiniger en vetverwijderaar.

Een werkblad van composiet is robuust, maar is niet bestand tegen hoge warmte en wisselende temperaturen tussen koud en warm. Zet dus eerst onderzetters neer voordat je de lasagne uit de oven haalt.

Zo houd je jouw keuken schoon