Zo houd je jouw keuken schoon

We hebben veel goede adviezen voor de optimale reiniging en onderhoud van jouw keuken.

De keuken schoonmaken is één van die taken die gewoon moet worden gedaan. Het is nooit echt leuk, maar het is wel altijd fijn om weer naar de schone, sprankelende oppervlakken te kijken als je klaar bent. En je kunt het natuurlijk altijd leuk maken door een lekker muziekje aan te zetten en ervoor te gaan. Dit zijn onze beste tips om ervoor te zorgen dat de keuken schoon, opgeruimd en goed onderhouden blijft. Dan mag jij kiezen welke muziek het wordt. Maar als je niet kunt kiezen, vinden wij deze playlist die is samengesteld door The Kitchn een goede suggestie. 

Denk goed na over de oppervlakken die je kiest

Het is de moeite waard om na te denken over het schoonmaken als je jouw keuken gaat uitkiezen. Als je liever niet zo vaak schoonmaakt, zorg er dan voor dat je materialen kiest waar geen vingerafdrukken of vlekken op achterblijven, en die weinig onderhoud nodig hebben.

Laminaat en composiet zijn bijvoorbeeld eenvoudig schoon te maken. Dat komt doordat vetvlekken en vingerafdrukken makkelijk te verwijderen zijn met een vochtige doek. Maar tegelijkertijd zijn krassen of vlekken minder zichtbaar op een werkblad met een beetje textuur.

Zorg dat jouw keuken langer mooi blijft

Bescherm jouw keukenoppervlakken door schoonmaakmiddelen te gebruiken die niet te agressief zijn.

Gebruik rond de spoelbak milde, zuurhoudende reinigingsmiddelen tegen kalk. Bij het schoonmaken van de deuren, werkbladen en handgrepen kun je gebruik maken van een warm water en een vezeldoek.

Maak bij het schoonmaken gebruik van een zachte katoenen of microvezeldoek, om krassen te voorkomen.

Green fronts with integrated handles and a wooden worktop

Maak schoonmaken gemakkelijk

We hebben een reeks schoonmaakproducten ontwikkeld die het onderhoud en de reiniging van jouw keuken kinderspel maken. De reeks bevat onder andere olie en schuur- en reinigingsmiddelen voor verschillende oppervlakken. Je kunt jouw keuken schoonmaken met deze producten, zodat de materialen er mooi uit blijven zien en geen functionaliteit verliezen. Je vindt de producten in een Kvik-winkel bij jou in de buurt. 

Vind hier je lokale Kvik-winkel