Keramiek

Een werkblad van keramiek is het meest robuuste en duurzame werkblad dat je kunt vinden. Eigenlijk zijn werkbladen van keramiek harder dan graniet. Dat houdt in dat ze beter bestand zijn tegen vlekken en krassen. Met andere woorden: met keramiek krijg je een werkblad dat perfect bij een actieve kok, kleine vingertjes en je hele gezin past. Zwart, wit of grijs? Bij Kvik hebben we werkbladen van keramiek in allerlei kleuren, die geschikt zijn voor elke keuken: modern, retro of misschien wel een klassieke landelijke keuken.

Wat is keramiek?

In tegenstelling tot alle andere organische materialen, zoals hout, marmer en graniet, is keramiek geen vast materiaal dat wordt bewerkt en op maat gemaakt. Het is een zachte massa, die wordt gemengd met verschillende materialen waardoor het duurzaam wordt. Vervolgens wordt de massa op 1200 graden gebakken. En dan krijg je het meest robuuste werkblad dat je kunt vinden.

Voordelen van keramiek

  • Krasbestendig
  • Warmtebestendig
  • Verkleurt niet door hoge warmte
  • Makkelijk schoon te maken en te onderhouden

Wist je dat keramiek zowel een milieuvriendelijk als een duurzaam materiaal is? Het wordt namelijk geproduceerd van hergebruikte natuurlijke materialen, zoals zand, klei, veldspaat en natuurlijke kleurpigmenten. Daardoor kan een keramieken werkblad je ecologische voetafdruk verkleinen.

Schoonmaakhandleiding voor je werkblad van keramiek

Een keramieken werkblad is makkelijk schoon te maken en te onderhouden. Meestal is het genoeg om het werkblad na gebruik met een microvezeldoek af te nemen. Als je vindt dat er iets meer nodig is, dan kun je het werkblad schoonmaken met een schoonmaakmiddel met een pH-waarde van 4-6 of 8-10. Gebruik echter geen schoonmaakmiddelen die erg zuur zijn of bleekmiddelen bevatten. Omdat het materiaal keramiek volledig dicht is, hoef je het werkblad niet te impregneren.

Zo houd je jouw keuken schoon