Massief hout

Wil je je Scandinavische keuken graag een fraaie, organische look geven? Ga dan voor een massief houten werkblad. Met een tikje olie en een zachte hand zal een massief houten werkblad jarenlang het fraaie, natuurlijke middelpunt van je nieuwe keuken zijn.
Witte keuken met een keukeneiland en een massief houten werkblad

MANO white

€ 12.784,-

Een organisch en levend product

Een massief houten werkblad is een levend en organisch product, daarom zal je merken dat het hout een beetje kan uitzetten en bewegen. Dat maakt deel uit van de charme van een natuurlijk en organisch blad. Na verloop van tijd zul je bijv. ook merken dat je houten werkblad donkerder en egaler wordt.

In tegenstelling tot andere organische werkbladen kan je een houten werkblad gemakkelijk zelf onderhouden. Als het oppervlak krassen vertoont, kan dit worden verholpen door er snel even over te gaan met een bandschuurmachine, waarna je opnieuw een volledig krasvrij werkblad hebt.

Je houten werkblad schoonmaken

Toegegeven: houten werkbladen vragen misschien wat meer aandacht dan andere werkbladen. Meestal volstaat het echter om een paar keer per jaar gewoon wat olie op het hout aan te brengen. Je gebruikt best een lijnolie die diep in de houtstructuur trekt en het werkblad beschermt tegen vuil en viezigheid.

Het aanbrengen van olie op je houten werkblad zorgt ervoor dat het werkblad stevig blijft en bestand blijft tegen vuil en vlekken van het dagelijks koken. Het is dus een goed idee om je werkblad regelmatig met een goede olie te behandelen. Behandel je houten werkblad 2 à 4 keer per jaar met olie, zo krijg je een werkblad dat jaar na jaar mooi blijft.

De olie kan je werkblad ook een donkerdere of lichtere gloed geven en je kunt er ook de nerfstructuur van het werkblad mee beklemtonen, waardoor je het unieke karakter van je keuken in de verf zet.

Zo houd je jouw keuken schoon
Witte keuken met een massief houten werkblad en ingebouwde huishoudelijke apparaten