Laminaat

Als je werkblad vooral functioneel, prijsvriendelijk en makkelijk schoon te maken moet zijn, maar uiteraard wel mooi om naar te kijken, dan kan een werkblad van laminaat de oplossing zijn. Modern laminaat is een bijzonder slijtvast materiaal, dat zowel voor kleine als grote koks met grootse gebaren geschikt is. Onze laminaat werkbladen zijn in allerlei kleuren en designs leverbaar. Dus wij hebben zeker een werkblad dat bij jouw keuken en jouw stijl past, of je nu voor klassiek en romantisch of voor licht en modern gaat.

Wat is laminaat?

Werkbladen van laminaat bestaan uit een spaanplaatkern die wordt bekleed met speciaal papier dat is geïmpregneerd met melamine. Het resultaat is een werkblad dat duurzaam is en waarvan je bij het schoonmaken niet gaat zweten.

Voordelen van laminaat

  • Robuust en slijtvast
  • Warmtebestendig tot 110 graden
  • Makkelijk schoon te maken en te onderhouden.

Ook al is laminaat hittebestendig tot 110 graden, toch mag je nooit je warme pannen direct op het werkblad zetten. Gebruik onderzetters, zodat het werkblad langer meegaat.

Houten voorkant

Voor een mooi en doordacht detail kun je op alle werkbladen van laminaat, Kvik Touch en Kvik Core kiezen voor een houten voorkant in natuur eiken of donker eiken.

Rengøringsvejledning

Je hoeft niet je handen uit de mouwen te steken als je een werkblad van laminaat schoonmaakt. Denk er wel aan om het oppervlak dagelijks met een uitgewrongen doek af te nemen. Verwijder vlekken van rode wijn, curry en dergelijke producten met een intense kleur onmiddellijk. Het oppervlak van het werkblad is namelijk open en kan daardoor verkleuren. Als er toch hardnekkige vlekken op je werkblad zitten, dan kun je een universeel schoonmaakmiddel zonder sulfaathoudende middelen gebruiken.

Een kwetsbaar gebied bij werkbladen van laminaat zijn de verbindingen bij bijvoorbeeld een hoek. Let er goed op dat hier niet te veel vocht binnendringt, want dan kan het laminaat gaan bobbelen.

Zo houd je jouw keuken schoon