Haal het maximale uit je ruimte — 6 opbergtips voor een briljante badkamer.

VEDA white

€ 697,-

Heb je te weinig plek om al je spullen in je badkamer op te bergen? Geen zorgen, je bent niet de enige. Badkamers zijn vaak niet zo groot en worden al snel overspoeld met toiletartikelen, handdoeken en alle andere spullen die je nodig hebt. Met een beetje creativiteit kun je de opbergruimte in je badkamer maximaliseren en de boel geordend houden. In dit artikel geven we je zes praktische tips om op een handige en aanschouwelijke manier het maximale uit de ruimte in je badkamer te halen.

Badkamermeubelen

Badkamermeubelen zijn een populaire keuze voor meer opbergruimte in de badkamer vanwege hun veelzijdigheid en functionaliteit. Je hebt ze in allerlei vormen en stijlen waardoor er altijd wel een te vinden is die in je badkamer past. Nog een pluspunt: ze kunnen worden aangepast aan je specifieke opbergbehoeften. Badkamermeubelen hebben meestal laden en planken voor het opbergen van items zoals toiletartikelen, handdoeken en andere badspullen.

Een van de voordelen van badkamermeubelen is dat ze speciaal kunnen worden ontworpen om in jouw badkamer te passen. Dus zelfs als je een kleine badkamer hebt, kun je nog steeds een meubel plaatsen dat voldoende opbergruimte biedt en niet al te veel plek in beslag neemt. Je hebt ook de keuze uit verschillende materialen, zoals hout of laminaat, zodat je iets vindt wat bij de stijl van jouw badkamer past.

Voor mensen met een grotere badkamer is een dubbel badkamermeubel met een aparte opbergruimte voor elke persoon een goede optie. Geen getouwtrek meer om ruimte of gestapelde toiletartikelen: minder spullen op één plek maakt het makkelijker om de badkamer overzichtelijk te houden.

Bekijk hier meer van onze ontwerpen

Ordenen op functie

Je badkamerartikelen ordenen op functie is een simpele manier om een efficiënt en praktisch opbergsysteem te creëren. Door artikelen te groeperen op basis van hun functie kun je ze gemakkelijk vinden wanneer je ze nodig hebt, zonder dat je eerst door een wirwar van stijltangen, deodorantrollers en tandpastatubes hoeft te woelen.

Een goede plek om te beginnen met ordenen is de ‘tandenzone’, de meesten doen dit al van nature. Een specifieke plek waar je al je mondverzorgingsartikelen zoals tandenborstels, tandpasta en mondspoeling stalt, is een typisch voorbeeld van ordenen op functie. Je kunt bijvoorbeeld een mandje of schaal op het badkamermeubel zetten, of een lade of plank specifiek voor deze artikelen gebruiken. Als je dit doet, staan al je belangrijke spullen voor mondverzorging geordend op één gemakkelijk toegankelijke plek. En je hebt gelijk een mooie start gemaakt met het ordenen van je badkamer.

Je kunt ook een aparte opbergruimte maken voor make-up, haarverzorgingsartikelen, het badspeelgoed van de kinderen of doucheproducten. Gebruik specifieke bergplaatsen in een badkamermeubel of op een plank en groepeer de artikelen in bakken, mandjes of tasjes. Door deze artikelen te scheiden en te ordenen verloopt je ochtendroutine ongetwijfeld soepeler en ben je sneller klaar om aan de dag te beginnen.

Bekijk ons assortiment bamboebakken hier

Gebruik de muren

Zwevende of ingebouwde planken kunnen boven het toilet of aan ongebruikte muren worden gemonteerd om extra opbergruimte te bieden voor toiletartikelen, decoratieve artikelen en handdoeken. Open kasten en planken zijn een mooie manier om je favoriete badkameraccessoires – zoals kaarsen of planten – te etaleren, terwijl ze toch netjes geordend en toegankelijk blijven.

Je hebt nog plek aan de muur, maar niet genoeg voor een plank? In dat geval kun je overwegen haakjes of een handdoekenrek aan de muur te bevestigen. Zo benut je de ruimte en heb je een handige plek om handdoeken, badjassen of andere dingen op te hangen die anders waardevolle vloer- of kastruimte in beslag nemen.

Bekijk de FERRO-plank

Gebruik de kastjes

Als je kastjes hebt in je badkamer, heb je al waardevolle opbergruimte. Je kunt door naar stap twee: deze ruimte optimaal benutten. Hierbij is het van het belang om de inhoud van de kasten te ordenen op een manier die voor jou logisch is.

Een effectieve manier om badkamerkasten te organiseren, is artikelen te scheiden door ze in bakken te doen of lade-inzetstukken te gebruiken. Dit helpt je al je spullen netjes op hun plek te houden.

Een andere handige methode voor het ordenen van de kastjes is het gebruik van stapelbare bakken of manden. Ze zijn vooral handig voor het opbergen van handdoeken of washandjes, omdat die verticaal kunnen worden gestapeld om de beschikbare ruimte te maximaliseren.

Ruimtebesparende oplossing voor een kleine badkamer

Een badkamerspiegel met ingebouwde opbergruimte is een uitstekende optie om de opbergruimte van een badkamer te maximaliseren. De verborgen ruimte achter de spiegeldeuren is een klassiek en tijdloos ontwerp. Deze compartimenten zijn perfect voor het opbergen van toiletartikelen, cosmetica en andere badkamerbenodigdheden, zoals tandenborstels, scheermesjes en medicijnen.

Dit is een praktische en stijlvolle oplossing. Hiermee houd je je badkamer geordend en netjes, en voeg je tegelijkertijd wat functionaliteit en een modern accent toe aan je badkamerinrichting. Bovendien kan het je helpen ruimte op de wastafel te besparen, doordat je een specifieke plek hebt voor je belangrijkste badkamerartikelen.

Er zijn verschillende modellen badkamerspiegels met ingebouwde opbergruimte verkrijgbaar, waaronder planken, haakjes en manden. Sommige modellen worden zelfs geleverd met ingebouwde verlichting, wat handig kan zijn voor het aanbrengen van make-up of bij het scheren. En een beetje meer glamour in je dagelijkse leven kan ook geen kwaad!

Bekijk hier onze badkamerspiegels met ingebouwde opbergruimte

VEDA white

€ 697,-

Opruimen

Tot slot, ruim regelmatig op en doe spullen weg die je niet langer gebruikt of nodig hebt. Een halfdode plant, misschien komt hij ooit op magische wijze weer tot leven? Weg ermee. Meerdere bijna lege shampooflessen? Ook die leggen het loodje. De ruimte netjes houden is een essentieel onderdeel van een goed georganiseerde badkamer. Anders raken wastafels, laden en kasten al snel vol met artikelen die je niet meer gebruikt of nodig hebt. Veel spullen in een kleine ruimte kunnen je het gevoel geven dat je badkamer overvol en ongeorganiseerd is.

Door regelmatig te evalueren wat je nodig hebt aan opbergruimte, kun je voorkomen dat je spullen zich ophopen. Als je meer opslagruimte nodig hebt, is het misschien tijd om nieuwe opslagoplossingen te overwegen. Zoek naar creatieve manieren om items op te bergen, bijvoorbeeld met hangende manden of planken.

Probeer er bovendien een gewoonte van te maken om artikelen onmiddellijk na gebruik weg te leggen. Dit helpt je voorkomen dat items zich opstapelen en houdt je badkamer netjes.

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er talloze manieren om de ruimte in je badkamer te optimaliseren en georganiseerd te houden. Badkamermeubelen plaatsen, planken gebruiken en de kastruimte maximaliseren zijn goede manieren om meer opbergruimte in je badkamer te creëren. Het ordenen van artikelen in gelabelde bakken en manden voor een opgeruimde en overzichtelijke badkamer kan ook helpen bij een soepele ochtendroutine. Een spiegel met ingebouwde opbergruimte plaatsen is een andere praktische en stijlvolle optie om de ruimte in je badkamer te optimaliseren. Regelmatig opruimen en spullen wegdoen zijn ook essentieel voor een blijvend georganiseerde badkamer. Door deze tips te implementeren haal je het meeste uit de ruimte en creëer je een functionele en uitnodigende ruimte voor iedereen die de badkamer gebruikt.