Organiseer je opbergruimte en laat je keuken schitteren

Ken je dat gevoel dat je in de keuken staat en alles is perfect georganiseerd? Je wordt haast uitgenodigd om direct aan de slag te gaan en binnen 10 minuten een heerlijk diner op tafel te zetten.

Voor een deel komt dit gevoel van nature met Deens design. Dit is altijd gericht op functionaliteit en geïntegreerde oplossingen precies waar je ze het meest nodig hebt.

Het plannen van je droomkeuken betekent echter ook het organiseren naar de grootte van je gezin, je activiteiten in de keuken en de kamerindeling. 

Uiteraard staan onze Kvik-keukenadviseurs altijd voor je klaar om deskundige hulp te bieden. Maar we helpen je hier graag al een eindje op weg met de belangrijkste principes, een onmisbaar stukje keukenwetenschap en wat inspiratie voor het organiseren.

Vertrouw op de vijf werkzones

Bij het plannen van je project in een Kvik-showroom, is het verrassend eenvoudig om te je laten leiden door de look. We raden je echter aan om ook een stukje wetenschap te volgen. Bij Kvik hebben we wetenschappelijk onderzoek gedaan naar 500 gezinnen, waarbij we hun bewegingen en activiteiten in de keuken in kaart brachten. Het belangrijkste resultaat zijn de vijf werkzones. We adviseren je de informatie hierover te lezen. Er zijn talloze interessante details over de onderdelen die onmisbaar zijn voor een goed georganiseerde keuken. We geven je hier alvast een korte samenvatting:

Het principe van organiseren

Alle keukens, groot en klein, zitten vol leven en werk. Veel van ons sociale leven vindt er plaats en één soort werk: keukenwerk. Onze sociale activiteiten nemen vaak de hele ruimte in. Ons werk in de keuken volgt daarentegen een natuurlijk proces, dat uit vijf fasen bestaat. In een doorsnee keuken zorgt dit voor stress bij het ontbijt, de lunch en het avondeten. In een goed georganiseerde keuken zijn de twee activiteiten echter perfect in balans, doordat er voor elk van de vijf fasen een aparte werkzone is. De werkzones hinderen elkaar niet. Zo kun je zonder zorgen eten klaarmaken terwijl de rest van de ruimte beschikbaar is voor het sociale leven. Dat noemen we nou een leefkeuken.

Bouw duurzame gewoonten op

terwijl je keukenplannen nog vers zijn

Met je nieuwe Kvik-keuken heb je een unieke kans om je afvalbeheer perfect te organiseren, volledig afgestemd op dat wat prioriteit heeft. Zo wordt het sorteren en verwijderen van afval een fluitje van een cent en draag je bovendien een steentje bij aan de duurzaamheid van je omgeving.

Sorteren is voor iedereen

Elk van de vijf werkprocessen in de keuken kan afval opleveren, en sorteren is alleen effectief als het eenvoudig is. Daarom stellen we voor om één sorteerpunt te hebben. Een punt waar je meerdere soorten afval kwijt kunt en dat voor iedereen toegankelijk is. Denk bijvoorbeeld aan een plek tussen de belangrijkste afvalbronnen: de gootsteen en de snijzone.

Je kunt hier alle afvalsystemen van Kvik bekijken en meer inspiratie opdoen in onze gids voor het sorteren van afval in je keuken. 

- met systemen die afscheid nemen leuk maken

Afval sorteren als een professional

… betekent optimale ruimte voor elk type afval. Met het modulaire afvalsysteem van Kvik organiseer je je lade als een recyclestation.

ReCollector - geïntegreerd en discreet

... en een elegante manier om je afval helemaal naar de container buiten te begeleiden

Een aparte kast voor afval

Afvalsystemen kunnen worden geïntegreerd in gootsteenkasten of uit een aparte kast bestaan. Jouw behoeften zijn bepalend.

Organiseren betekent dingen de perfecte plek geven

Het maakt uit waar je dingen opbergt. Wat je ook doet, je wilt ze natuurlijk altijd binnen handbereik hebben. Maar het maakt ook uit hoe je ze opbergt. Elke keer dat je iets pakt of terugzet, wil je kunnen genieten van een prachtig geordend geheel. Kies kasten die jij en je gezin niet alleen mooi vinden, maar die je ook uitnodigen om ze te openen. Zo worden ze een essentieel onderdeel van je dagelijks leven.

Berg echt alles modieus op

'Voorraadkast' klinkt misschien een beetje ouderwets, maar ook moderne gezinnen hebben spullen en boodschappen die tussen verschillende opbergcategorieën in vallen: ze horen niet in de koelkast of vriezer, maar ook niet in het kruidenrek of een keukenkastje. Een voorraadkast is een perfecte en ruime oplossing die bovendien kan worden ingebouwd in verschillende keukendesigns. Vraag onze Kvik-keukenadviseurs om hulp. 

Houd al je ingrediënten binnen handbereik

Zorg dat je keuken past bij jouw persoonlijke levensstijl. Wat jouw stijl ook is, met dit dubbele uittreksysteem upgradet je jouw kookzone met een scala aan smaakgevers.

Als er in het recept “Breng op smaak” staat, dus hoef je dus geen genoegen te nemen met zout en peper. Kies terwijl je druk bezig bent uit al je favoriete specerijen en kruiden, en zet ze snel weer op hun plaats.

Toekomstbestendig organiseren met XXL

Eén ding is zeker: je huishouden zal zich gedurende de volledige levensduur van je nieuwe keuken ontwikkelen. En omdat het onmogelijk is om die ontwikkeling te voorspellen, moet je opbergstrategie daarop worden voorbereid.

Organiseer je keuken voor de komende 20 jaar

Kies je voor XXL in je nieuwe keuken, dan kies voor je een geheel nieuwe opbergdimensie. Laden die zo ruim zijn dat er andere laden in zitten? Alles is mogelijk. Jouw verbeelding en toekomstige gezinsbehoeften bepalen hoe je ze gebruikt. Lees hier meer over het XXL-design concept.

Keukenopslag - een vergeten kunstvorm

Bij het opstellen van een intelligent plan voor keukenopslag sta je voor verschillende dilemma's

  • Opslagbehoeften op lange termijn versus korte termijn
  • Gedroogd voedsel versus verse producten
  • Potten en pannen versus afhaal- of magnetronmaaltijden

There are no rules of what a family your size will be storing in the kitchen - but clearly it depends on the cooking habits and kitchen dreams you have. Some food styles depend heavily on fresh, perhaps organic produce, others need to store a month of rices or grains. Some families shop big and keep stock, others follow today's inspiration.

Storing vs storing away

You can be sure, that with a Kvik kitchen, every cubic centimetre that is not used for appliances can be used for storing. But in general, the kitchen is too busy a place to store supplies away long term. Your stored items should be available to you in an instant. The days of forgotten pots in the back of old cabinets should be long gone

We suggest, you plan by looking at your preferences of today, but think a head. For this reason, Kvik kitchens are spacious and modular on the inside to meet your future needs. 

Benut elke centimeter om opslagruimte te creëren

Denk verticaal en houd

de ruimte vrij van keukendampen

Houd alle opslag relevant

- gebruik zelfs de diepste hoeken voor het avondeten

Houd opslag toegankelijk

Je hebt echt geen planken aan de muur nodig

Maak optimaal gebruik van je laden:

kies vandaag de organiser die bij jou past en orden deze volgend jaar helemaal opnieuw!

Laden