Afval scheiden? Het sleutelwoord is ‘makkelijk’

Landen en zelfs gemeenten hebben vaak eigen regels voor het scheiden van afval. Onze producten helpen je het afval op een duurzame manier te scheiden, ongeacht de regels die je moet volgen.

Je doet natuurlijk al je best voor de planeet. Laat je nieuwe keuken je hierbij helpen en het een stuk makkelijker voor je maken. De opties voor afvalscheiding die je kiest bij het ontwerpen van je droomkeuken met een van onze keukenadviseurs, kunnen de basis vormen voor de duurzaamheidsinspanningen van je gezin voor de komende twintig jaar.

Nieuwe gewoontes

Afval scheiden in huis gaat niet via een machine; je doet het uit gewoonte. En je kunt het tien keer eenvoudiger maken door een goed systeem voor afvalscheiding in huis te halen. Dit helpt je nieuwe en betere gewoontes te ontwikkelen! We raden je aan een systeem te kiezen dat

  • op de optimale hoogte kan worden geplaatst;
  • makkelijk toegankelijk is;
  • weinig moeite kost om te legen; 
  • hygiënisch is en geurtjes vermindert;
  • in overeenstemming is met lokale eisen.

That is why we at Kvik have trash sorting systems that, even though they aren't rocket science, offer an intelligent way for you to to easily sort trash now – and in the future.

Midden in mijn droomkeuken?

Ja, we raden je aan het afval zo snel mogelijk in de juiste afvalbak te deponeren. Nadat je de broccoli hebt gewassen, rode bieten hebt geschild en prei hebt gesneden, is het prettig om al het biologische afval en verpakkingsmateriaal tegelijkertijd weg te kunnen gooien. Het is dus een goed idee om alle verschillende bakken klaar te hebben staan.

Een speciale kast voor afvalbakken maakt het verschil

In een standaard keuken staat de prullenbak vaak onder de gootsteen, wat niet zo gek is omdat daar de meeste bedrijvigheid is. Het betekent wel dat je een stap achteruit moet zetten om erbij te kunnen. Bovendien blokkeer je de prullenbak voor anderen wanneer je bezig bent bij de gootsteen. Een intelligentere oplossing is een speciale kast voor afvalbakken met een telescooplade, waarin de bakken zich op een prettige hoogte bevinden en van twee kanten toegankelijk zijn. Wanneer je de bakken niet nodig hebt, sluit je de kast en zijn ze mooi opgeborgen.

Centrale plek die voor iedereen toegankelijk is

Een kast voor afvalbakken van Kvik is smal en kan op een plek van jouw voorkeur in de keuken worden geplaatst. We raden je aan de kast op een centrale plek in te bouwen, zodat hij vanuit meerdere werkplekken toegankelijk is.

Duurzaam – van beide kanten

Een speciale kast voor afvalbakken is meestal half zo breed als andere kasten en kan overal in de keuken worden geplaatst. Het CUBE-systeem binnenin kan worden aangepast aan het aantal categorieën dat in jouw omgeving nodig is.

Soms is ‘inside the box’ denken de juiste oplossing

Het CUBE-systeem is veelzijdig en helpt je de ruimte te optimaliseren

Dankzij de vierkante vorm kun je bakken combineren om aan de huidige (en toekomstige) eisen voor afvalscheiding te voldoen.

Als een kast met afvalbakken geen optie is ...

... in jouw keuken, biedt het CUBE-systeem ook moderne modulaire oplossingen die in elke Kvik-gootsteenkast kunnen worden geplaatst.

Typisch voor Deens design

De vorm heeft vele functies: vierkant om de ruimte optimaal te benutten, een robuust maar dun deksel voor de hygiëne en het vermijden van geurtjes, en een stevige handgreep om het weggooien van afval leuk en makkelijk te maken.

Speciale eisen in de keuken

Misschien is je ruimte wat beperkt of wil je het afval liever niet in het zicht hebben. In dat geval is het aan de muur gemonteerde, innovatieve RecCollector-systeem het overwegen waard. Dit systeem breekt met de conventionele aanpak en maakt gebruik van een muur, en het is net zo handig en veelzijdig als het CUBE-systeem.