3 tips voor het kopen van een duurzame keuken

Green kitchen with integrated handles and a wooden worktop

OMBRA green

€ 8.810,-

Sommige beslissingen voor je nieuwe keuken hebben een grotere impact op onze planeet dan andere. Als onderdeel van onze duurzaamheidsmissie hebben we onderzoek gedaan naar de levenscyclus van een keuken. Wij hebben drie manieren voor je om er zeker van te zijn dat je nieuwe keuken duurzaam is.

We willen allemaal duurzamer leven. Het is absoluut een topprioriteit voor ons. Als onderdeel van onze reis willen we het voor jou als klant makkelijker maken om bij de aankoop van een keuken duurzaam te denken.

 

Een keuken is een langetermijninvestering en een duurzaam product, dus het is een geweldige plek om een duurzamere levensstijl na te streven. Waar brengen we immers meer tijd door dan in onze keuken? 

 

We hebben onderzoek gedaan naar de levenscyclus van een keuken en als onderdeel daarvan hebben we de CO2-impact berekend die een keuken heeft gedurende een levensduur van 20 jaar. We hebben geleerd dat je een paar relatief eenvoudige beslissingen met een grote impact kunt nemen.

1. Kies voor energiebesparende apparaten

Door voor apparaten met de beste energieklasse te kiezen, kun je gedurende de levensduur van een keuken veel besparen op de CO2-uitstoot.

TIP VAN KVIK

Wist je dat Kvik een breed scala aan efficiënte, energiebesparende apparaten van bekende merken voor verrassend lage prijzen heeft?

Witte keuken met een massief houten werkblad en ingebouwde huishoudelijke apparaten

2. Kies voor hout

Je kunt echt een verschil maken door voor het juiste werkblad te kiezen. Laminaat of massief hout zijn de meest duurzame keuzes. Een laminaat werkblad heeft een 6,5 keer lagere CO2-voetafdruk per m2 dan een composiet werkblad.*

TIP VAN KVIK

We hebben meer dan 30 verschillende laminaat- en massief houten opties, allemaal gemaakt van gecertificeerd hout, waaronder een 2 cm massief eikenhout, met een Cradle to Cradle-gecertificeerde coating. Een Cradle to Cradle-certificering is een wereldwijd erkende maatstaf voor veiligere, duurzamere producten die zijn gemaakt voor de circulaire economie.

Bekijk onze werkbladen

3 Kies voor gerecycled

Kies voor een keuken die met zoveel mogelijk gerecycled materiaal wordt geproduceerd om de CO2-voetafdruk te verminderen. Gerecyclede materialen kunnen de spaanplaat of MDF aan de binnenkant zijn, of gerecyclede PET-fronten aan de buitenkant.

TIP VAN KVIK

Wist je dat we voortdurend innoveren en nieuwe manieren vinden om gerecyclede materialen te gebruiken? Al onze met folie bedekte fronten zijn bijvoorbeeld gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Voor elk front van 60 cm recyclen we 40 PET-flessen. En we hebben geïnvesteerd in een verbrandingsoven die ons houtafval omzet in warmte - wat onze CO2-voetafdruk aanzienlijk heeft verminderd.

Bekijk onze Deense designkeukens

Wil je meer weten?

— Praat met onze experts

-- en vind de beste duurzame oplossing voor jouw project

— Lees meer over onze duurzaamheidsdoelstellingen

-- lees alles over wat we hebben gedaan en onze plannen en ambities voor de nabije toekomst.