4 tips voor het upcyclen van je keuken

AVOLIA clay

€ 9.893,-

De meest duurzame keuze die je kunt maken is: je bestaande keuken houden en upcyclen! We hebben 4 tips verzameld voor manieren om jouw keuken een frisse nieuwe look te geven, zodat die nog een paar jaar mee kan.

Als je echt een duurzame keuken wilt hebben, kijk dan eens rond in de keuken die je hebt en bekijk welke updates je kunt maken zodat je er nog een paar jaar van kunt genieten. Hoewel ons bedrijf draait om nieuwe keukens, zijn we zo serieus over duurzaamheid dat we je willen helpen wat meer gebruik te maken van de keuken die je hebt. Laten we dus eens kijken naar manieren waarop je jouw keuken kunt upcyclen om hem lang mee te laten gaan.

1. De details wijzigen

Ontdek de details van je keuken en zie welke kleine veranderingen je kunt aanbrengen. Vervang je messing handgrepen door gietijzeren exemplaren. Of geef de lijsten tussen de lades een nieuwe kleur. Zo ziet je keuken er meteen heel anders uit! Voeg tot slot accessoires toe om de nieuwe stijl of kleur te accentueren.

TIP VAN KVIK

We hebben ons assortiment handgrepen uitgebreid en onze greeploze keukens hebben details die je gemakkelijk en snel kunt vervangen voor een volledig nieuwe look.

Bekijk onze handgreepcollecties

2. Alleen andere fronten

Kijk eens of je de kasten kunt houden en alleen de fronten kunt vervangen. Neem een paar foto's en maten mee naar de winkel en ga in gesprek met je lokale keukenexpert. Als je al een Kvik-keuken hebt, moet het mogelijk zijn om de verandering aan te brengen.

TIP VAN KVIK

Wil je de binnenkant upgraden? Probeer dan eens onze binnenladen voor meer opbergruimte of voeg een paar handige uittrekplanken voor hoekkasten toe.

Boek een afspraak bij een winkel bij jou in de buurt

3. Vervang je werkblad en spoelbak

Het werkblad en je spoelbak zijn de kers op de taart, én het zijn de delen van de keuken die het meeste worden gebruikt. Met een nieuw werkblad krijgt de keuken een frisse, nieuwe look. Denk eraan dat hout en laminaat de meest duurzame keuzes voor een werkblad zijn en dat laminaat veruit de goedkoopste oplossing is.

TIP VAN KVIK


Bekijk ons 2 cm massief houten werkblad met onze nieuwe Supreme behandeling. Dit is een revolutionaire nieuwe behandeling waardoor je houten werkblad jarenlang bestand is tegen vlekken en slijtage. En dat zal een groot verschil maken in de levensduur van je keuken.

Ontdek onze werkbladen hier

4. Kies een nieuwe stijl

Door nieuwe verlichting, open planken met daarop accessoires, een nieuwe spatwand of een fris kleurtje op de muren kan de look van je keuken echt veranderen zonder dat je iets van de keuken echt hoeft te vervangen.

TIP VAN KVIK

Wist je dat we een complete catalogus vol met Deense designartikelen hebben om je keuken extra stijl te geven?

Ontdek onze Design zone-catalogus

Wil je meer weten?

— Praat met onze experts

— en vind de beste duurzame oplossing voor jouw project.

— Lees meer over onze duurzaamheidsdoelstellingen

-- lees alles over wat we hebben gedaan en onze plannen en ambities voor de nabije toekomst.