Volg deze tips

5 tips voor het inrichten van je garderobe

VARIO19 white

€ 3.726,-

Ben je van plan om een nieuwe en heerlijke garderobe te creëren voor je slaapkamer, hal, bijkeuken of kinderkamer? Vooral in de planningsfase loont het om goed over het project na te denken, zodat je een garderobe krijgt waar je jarenlang blij mee zult zijn.

Bij Kvik vind je de ultieme combinatie van praktische functionaliteit en tijdloos ontwerp voor je garderobe.Van broekhouders en uittrekbare mandjes tot schoenenplanken en hangstangen (zelfs met ingebouwd ledlicht!).We hebben een ruime keuze aan accessoires, zodat je een flexibele garderobe kunt inrichten met veel slimme opbergmogelijkheden.Wij bieden je op maat gemaakte opbergruimte met slimme inrichting die precies past bij de behoeften van jou en je gezin – en je portemonnee.

5 goede adviezen

Efficiënt ontwerp van garderobe

1. Categoriseer je kleding

Het klinkt misschien banaal, maar in feite zijn er velen die het niet voor elkaar krijgen.Verdeel je kleding in categorieën – jurken, broeken, blouses, enz. – en in subcategorieën, zoals kleur of gelegenheid (formeel, feestelijk, zakelijk, casual).Het zorgt ervoor dat de garderobe er rigoureuzer en fijner uitziet, en het zal makkelijker zijn om te vinden wat je zoekt.Het is ook een goed idee om te sorteren op seizoen, zodat de dikke gebreide blouses bijvoorbeeld in de zomer achter- of bovenin de kast liggen.

2. Gebruik planken en dozen

Het loont om praktisch na te denken als je je garderobe gaat inrichten. Planken zijn handig voor het gebruik van onbenutte ruimte – vooral wanneer ze zich bovenin de kledingkast bevinden. Dozen zijn perfect voor sjaals, sokken en andere hebbedingetjes die anders geen logische vaste plek hebben. Vermijd open kasten in grote ruimtes, omdat je kleding anders veel stof verzamelt.

3. Kasten met laden

Laden zijn gewoon een "must-have" bij het inrichten van je garderobe. Zorgvuldige en geordende personen zullen genieten dat ze ondergoed en sokken kunnen sorteren, en tegelijk andere losse voorwerpen kunnen bewaren in ruime, functionele laden, die een volledig overzicht en gemakkelijke toegang bieden. Plaats laden altijd in het onderste deel van de garderobe zodat ze eenvoudig te bereiken zijn.

4. Slimme broeken

Hebben jij, de man of de tiener veel broeken in stapels opgevouwen in de kledingkast liggen? Een slim alternatief zijn uittrekbare broekhouders, waardoor broeken en jeans mooi naast elkaar kunnen hangen, zonder dat ze gevouwen worden. Dan heb je ook een overzicht van de kleurtinten voor dat specifieke shirt of die trui die vandaag bij de broek wordt gedragen.

5. Kleine spiegel op de kast

Zorg ervoor dat je jezelf kunt zien – bij voorkeur van top tot teen – bij het kiezen van outfits uit de garderobe. Kies voor schuifdeuren met ingebouwde spiegels of een slimme uittrekbare spiegel die uit de kast naar voren kan worden getrokken en naar achteren kan worden geschoven als je hem niet meer nodig hebt. Met een grote spiegel in de kast kun je ervoor zorgen dat je kleding perfect zit voordat je de deur uitgaat.

SMART mirror

€ 824,-

Ontdek het potentieel van garderobeontwerpen

Bekijk al onze garderobeontwerpen
— Stijlvolle schuifdeuren

Het moderne leven zorgt vaak voor rommel! En als je alle ruimte in je garderobe wilt benutten raden we stijlvolle schuifdeuren aan, die alle hoeken en gaatjes en de volledige hoogte van de kamer gebruiken.De schuifdeuren kunnen worden aangepast aan de bijkeuken, kinderkamer, slaapkamer en aan elke ruimte waar je ze nodig hebt, voor een harmonieuze sfeer door het hele huis. Je krijgt ook meer vloeroppervlak, omdat schuifdeurkasten geen extra ruimte innemen in de kamer wanneer je iets uit je garderobe nodig hebt.

— Hoge kasten en ingebouwde kasten

Met onze garderobeoplossingen maak je volledig gebruik van je ruimte! Met een praktische hoge kast met planken heb je tal van mogelijkheden om gebreide kleding, winterkleding en slimme dozen met sjaals, wanten en fietsverlichting op te bergen.Als je naar een alternatieve oplossing op zoek bent, kun je met slimme ingebouwde kasten onverwachte ruimte creëren in bijvoorbeeld de kinderkamer, wanneer je de kasten combineert met een kinderbed.