Gids voor een U-vormige keuken

Bij een U-vormige keuken denk je normaal gezien aan een keuken met kasten en werkbladen aan alle drie de zijden (en open waar je binnenloopt), een soort hoefijzerlay-out dus. Een geweldige vorm voor zowel grote als kleinere keukens.

Wat zijn de pluspunten?

Misschien heb je wel eens gehoord van de werkdriehoek tijdens je zoektocht naar een nieuwe keuken? De U-vormige keuken is een perfect voorbeeld van werken in harmonie. In de driehoek van elke keuken moeten de koelkast, oven en/of fornuis en spoelbak allemaal binnen handbereik zijn. Laat dat nu net het geval zijn bij deze keukenstijl. Een geharmoniseerde kookervaring ligt zo voor het grijpen. 

 

Dankzij de indeling en optimale werkruimte op het aanrecht kunnen twee of meer mensen tegelijkertijd koken zonder elkaar in de weg te lopen. Over het algemeen is het een ongelooflijk gebruiksvriendelijke keuken met kast- en opbergruimte dicht bij het aanrecht. 

Waar moet ik rekening mee houden?

Nou, de grootte van de kamer kan het gevoel van deze keuken veranderen. Is het vloeroppervlak te groot? Dan kan de werkdriehoek ineens bijna te groot zijn, waardoor het een belemmering wordt. Tegelijkertijd kan het wat krap aanvoelen als het vloeroppervlak te klein is.

 

Het is ook de moeite waard om na te denken over hoe je de ruimte in de twee onderste hoekkasten maximaliseert. Je kunt er misschien moeilijk bij! Misschien kun je investeren in een draaiplateau of carrousel zodat je optimaal gebruikmaakt van alle ruimte. 

Kan ik een U-vormige keuken aanpassen?

Absoluut. Het mooie van deze keuken is dat je deze eenvoudig kunt aanpassen. Veel mensen plaatsen bijvoorbeeld een ontbijtbar. Zo heb je niet alleen extra opberg- en werkruimte, maar kun je ook een gezellig gevoel en geweldige plek creëren om even snel wat te eten. Heb je grote ramen? Deze kunnen het centrale punt worden aan het einde van je keuken. Ze laten veel natuurlijk licht binnen en bieden een welkom uitzicht als je staat af te wassen. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos. Kijk eens rond op onze Instagram-pagina voor inspiratie voor je eigen unieke U-vormige keuken.

Bekijk onze Instagram

Zo maximaliseer je de ruimte

Is je U-vormige keuken wat aan de kleinere kant? Plaats dan extra rekken zodat je je potten en pannen hogerop kunt neerzetten. Of vanaf het plafond, heel chic! 

Van alle lastige plekjes kun je mini-voorraadkasten maken, helemaal tot aan het plafond. Koop een krukje en zorg ervoor dat je in al deze lastige hoeken van je keuken kunt komen.

Een kookeiland biedt niet alleen extra werkruimte (en een geweldige plek om te kletsen), maar ook extra interne opbergruimte. Je kunt ook handige rekken plaatsen om grotere keukenartikelen te bewaren die je alleen af en toe nodig hebt.