Gids voor een L-vormige keuken

De L-vormige keuken is in veel landen een bekende en geliefde klassieker, en dat begrijpen we goed! Dit type keuken is eenvoudig te installeren en helpt je om optimaal gebruik te maken van de ruimte die je hebt. Het is eenvoudig om apparaten in de meest bruikbare opstelling te plaatsen en de keuken ziet er ook geweldig uit! Zeker als je kiest voor modern Deens design.

In het verleden was de keuken een werkruimte die achterin het huis verborgen was, ver weg van vrienden, familie en het dagelijks leven. Maar toen we in de jaren 90 de ConversatieKeuken® introduceerden, ging de keuken een belangrijke rol in ons dagelijks leven spelen. Tegenwoordig vind je L-vormige keukens in het hart van elk huis. In het middelpunt van de activiteit, waar het leven wordt geleefd.

Een L- of een U-vormige keuken?

Je kent deze misschien het beste als een L-vormige keuken, maar hij kan ook de vorm van een U aannemen, waarbij je er ook een eiland in bouwt. Hier kun je bijvoorbeeld een extra zitplaats maken, zodat je een U-vormige keuken met een bar krijgt, waar je leuke gesprekken kunt voeren met vrienden onder het genot van een glas wijn, of waar je de kinderen kunt helpen met hun huiswerk terwijl je de lunchpakketten voor morgen klaarmaakt.

Als je geen ruimte hebt voor een volledige U-vormige keuken, kun je overwegen om voor een L-vormige keuken te kiezen. Vervolgens kun je, in plaats van de hoek van de keuken in een hoek te plaatsen, een van de zijkanten naar de kamer verplaatsen. Het is helemaal aan jou. En je lokale keukenexpert kan je helpen om de beste oplossing voor jouw ruimte te vinden.

Bekijk hier meer over je opties

Een kleine L-vormige keuken

Hoe kun je een coole L-vormige keuken krijgen als je maar een paar vierkante meter hebt? Heel simpel! Onze keukenexperts kunnen je helpen om het meeste uit je ruimte te halen. Maak gewoon een afspraak, neem de afmetingen mee en wees voorbereid om aangenaam verrast te worden door de mogelijkheden.

 

Laat je inspireren door onze ontwerpgids voor kleine keukens

Ga voor extra opbergruimte met een L-vormige keuken in XXL

Met een L-vormige keuken in XXL heb je niet zoveel ruimte nodig om plaats te maken voor meer. Je krijgt maar liefst 40% extra ruimte in laden en kasten in ruil voor slechts 12,8 cm vloeroppervlak. Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar de uitleg is vrij eenvoudig. We maken de keukenelementen 80 cm hoog, voor de optimale hoogte van het werkblad. Tegelijkertijd hebben we de plint kleiner gemaakt, zodat je die ruimte kunt gebruiken voor opslag. In totaal leidt dat tot 40% meer opslagruimte én 20% meer werkruimte.

Ontdek hier onze XXL-oplossing

Bekijk enkele voorbeelden van een L-vormige lay-out

NOLIAM white

€ 4.853,-

Een multifunctionele ruimte

Integreer je keuken in je woonkamer

Contrasten kiezen

Combineer witte keukendeuren met een zwart werkblad.

Keuken voor een kleine ruimte

Profiteer van de ruimte met een kleine L-vormige keuken.

Dat luchtige gevoel

Een witte keuken voelt licht en luchtig aan.

De Kvik LeefKeuken® — maak het je eigen.

De magie van de Kvik LeefKeuken® zit hem niet in specifieke afmetingen of indelingen, maar in het leven en de momenten die je erin beleeft. De hartelijke lach die weerklinkt tijdens een familiediner, de geruststellende stilte van een late-night-snack, de gedeelde anticipatie van een cake die in de oven rijst en het geheime gefluister tijdens een kopje thee midden in de nacht: daar draait het om. Of het nu een keuken voor twee is, of een bruisende familiehub, elke keuken kan een Kvik LeefKeuken® zijn.

Het zijn jouw verhalen, gedeelde ervaringen en gekoesterde herinneringen die hem tot leven brengen. Dus, haal het plezier, het gesprek en de verbinding naar binnen en zie je keuken transformeren in het kloppend hart van je huis, een echte Kvik LeefKeuken®.

Meer informatie over de Kvik LeefKeuken®
Witte keuken met een keukeneiland en een massief houten werkblad

MANO white

€ 12.784,-

Meer L-vormige keukenontwerpen

Ontdek hier al onze keukenontwerpen