Hoeveel kost een nieuwe keuken?

White kitchen with a kitchen island and tall cabinets
Er moet veel worden overwogen om de kosten voor een nieuwe keuken te bepalen. En eerlijk gezegd is het heel moeilijk om een schatting te geven. Het goede nieuws is dat dit artikel zal helpen om eindelijk een goede schatting te krijgen voor de kosten van je nieuwe keuken.

Het hart van het huis, waar elk feest begint en eindigt, elke troostende maaltijd wordt gekookt, waar ruzies, feesten en het leven plaatsvinden. De keuken is een groot deel van het dagelijks leven en een investering voor de lange termijn.

 

We begrijpen hier bij Kvik dat het plannen van je nieuwe keuken een hele klus kan zijn. Of je nu een professionele keukeninrichter bent of voor het eerst een keuken koopt, je zult veel vragen hebben. We nemen jouw droom als uitgangspunt en zullen je helpen om deze te realiseren.

 

Samen gaan we op zoek naar een oplossing die past bij het budget en jouw behoeften, zodat je nog jarenlang gelukkig zult zijn met de keuken. We hebben alles besproken waar je rekening mee moet houden bij het bepalen van de kosten voor jouw nieuwe keuken, zodat de droom kan worden gerealiseerd.

Wat zijn de gemiddelde kosten voor een nieuwe keuken?

Het is heel frustrerend om te horen dat dit “afhankelijk is van”, maar dit is helaas wel waar. Er komen zoveel componenten bij kijken, en er is een enorme verscheidenheid aan prijsklassen, waardoor het moeilijk is om een definitief antwoord te geven. Het is helemaal aan jou, je smaak en je budget. Dus, om je een idee te geven van de kosten voor je nieuwe keuken, laten we je de stappen zien om rekening mee te houden. Hopelijk krijg je daardoor een beter inzicht in de kosten voor je droomkeuken.

 

Zes belangrijke overwegingen

Er zijn zes belangrijke overwegingen waarmee volgens ons rekening moet worden gehouden, wanneer je inzicht probeert te krijgen in de kosten voor je nieuwe Kvik-keuken. Afmetingen, ontwerp, apparaten, spoelbakken en kranen, werkbladen en installatie. We zullen deze stap voor stap behandelen in deze gedetailleerde keukengids, en hiermee hopelijk duidelijke kostenindicaties bieden.

1. Afmeting

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar de grootte van je nieuwe keuken is de eerste factor waarmee je rekening moet houden. Door de hele ruimte die je gaat gebruiken op te meten, krijg je een idee van het aantal kasten dat je nodig hebt, hoeveel werkruimte je wilt en hoeveel apparaten je kwijt kunt. Dit zal waarschijnlijk een van de grootste uitgaven zijn, dus probeer je precies voor te stellen hoe je de ruimte wilt gebruiken.

Bekijk Kvik's XXL
Green kitchen with integrated handles and a wooden worktop

2. Ontwerp

Het uiteindelijke ontwerp van de keuken hangt af van hoe je de keuken gaat gebruiken.

Wil je elk apparaat in een kast verbergen, zodat de keuken er altijd perfect uitziet? Of zet je lieven de mixer, sapcentrifuge, broodrooster en waterkoker binnen handbereik zodat ze makkelijk te gebruiken zijn? Ben je een kookminimalist die altijd in één hoek van de keuken blijft, of ben je een chaotische kok die zoveel mogelijk ruimte nodig heeft? 

Bekijk meer keukendesigns

3. Apparaten

Hou je van technische snufjes en wil je altijd de nieuwste gadget? Heb je specifieke merken waar je keer op keer naar terugkeert, of is de belangrijkste overweging misschien de prijs? Draait het allemaal om design en esthetiek? Of ben je misschien alleen geïnteresseerd in een laag energieverbruik?

Net zo belangrijk als het ontwerp van je keuken, is wat erin zit. Apparaten zijn een handig en cruciaal onderdeel van het dagelijks leven, vooral in een keuken. We verzekeren je dat we alleen werken met de beste merken, in verschillende prijsklassen, dus er is voor elk wat wils.

Er zijn vijf belangrijke overwegingen bij de keuze van apparaten:

 • Voldoen ze aan mijn behoeften? Bedenk waar je ze allemaal voor gaat gebruiken, hoe vaak en voor hoeveel mensen. 
 • Zijn ze energievriendelijk? Niet alleen belangrijk voor jou, maar ook voor de planeet!
 • Passen ze in de rest van je keukenontwerp? Het is hier belangrijk om na te denken over kleuren en stijlen die passen bij de nieuwe keuken. 
 • Wat is de kwaliteit? Gelukkig werken we alleen met de beste merken, maar het is ook belangrijk om apparaten te beschouwen als een langetermijninvestering; je wilt natuurlijk apparaten die lang meegaan. 
 • Komt de prijs overeen met mijn budget? Overweeg zorgvuldig alle kosten voor jouw keuken, ook voor de apparaten.

 

Bekijk de apparaten die we aanbieden
Witte keuken met een massief houten werkblad en ingebouwde huishoudelijke apparaten

Word een expert op het gebied van je eigen behoeften

Het uiteindelijke ontwerp van de keuken hangt af van hoe je de keuken gaat gebruiken. Neem de tijd om na te denken over wat je precies nodig hebt in je keuken en hoe je deze zal gaan gebruiken.

 

Je moet je een aantal dingen afvragen bij het ontwerpen van je keuken, zowel op esthetisch als functioneel gebied.

 

 • Hoeveel mensen gaan er gebruik maken van de keuken?
 • Waar dient de keuken voor? Is het gewoon een ruimte of is dit het hart van het huis?
 • Zul je vaak voor mensen koken?
 • Hoeveel apparaten wil je graag kwijt kunnen?
 • Hoeveel opbergruimte heb je nodig?
 • Heb je een eetgedeelte in de keuken? Misschien een bar of een tafel?
 • Welke kleuren wil je overwegen?
 • Wat voor stijl vind je leuk? Modern, minimalistisch, klassiek.
 • Welke materialen zou je willen gebruiken?

 

Als je over deze vragen hebt nagedacht, kun je beginnen met het leuke gedeelte: door ons assortiment bladeren en zien welk design je het meest aanspreekt. Geef je de voorkeur aan minimalistisch en gedurfd zoals Veda? Misschien is een klassiek design zoals Pavia meer jouw stijl. Of Mano, met veel kleine details.


We hebben een gevarieerd assortiment keukens, zowel qua prijs als qua design, dus houd er rekening mee dat de stijl van de keuken die je kiest van invloed is op de uiteindelijke prijs. Vergeet ook niet dat je verschillende designs kunt combineren om een keuken totaal uniek te maken voor jouw ruimte.

Professionele meningen of inspirerende ideeën nodig?

— — praat met onze keukenexperts

Als je het nog steeds niet weet, of gewoon zin hebt in een praatje, kun je altijd naar de winkel gaan en met onze keukenprofessionals praten. Zij bespreken graag elk design als je geen keuze kunt maken.

— — of bekijk meer inspirerende ideeën.

Wil je wat inspiratie? Kijk online, in tijdschriften of scrol door Pinterest. Of beter nog, ga naar onze Instagram-pagina om Kvik-keukens van eerdere klanten te bekijken.

4. Spoelbakken en kranen

Als het gaat om afwerking, behoren spoelbakken en kranen tot de belangrijkste onderdelen in de keuken. Ze worden de hele dag door gebruikt en daar moet dus goed over worden nagedacht.

Denk bij het kiezen van een spoelbak goed na over wat jij nodig hebt. Als je geen vaatwasser hebt, zou een geïntegreerd afdruiprek misschien een goed idee zijn. Kook je voor een groot gezin of organiseer je vaak een etentje? Dan geeft een dubbele spoelbak je meer ruimte. Wil je liever een diepe spoelbak om zo nu en dan wat afwas te verbergen? Of vind je de kleur belangrijker?

Kranen kunnen ook een statement zijn, en zijn niet alleen praktisch. Ze vallen op in je keuken en zijn vanuit elke hoek te zien. Die van ons zijn natuurlijk prachtig ontworpen en hebben verschillende functionaliteiten. Met een uittrekbare slang wordt afwassen gemakkelijker en leuker! Kranen kunnen ook hightech zijn. Gefilterd water, water met bubbels en zelfs kranen met kokendheet water zijn opties om de keuken naar een hoger niveau te tillen en het leven te vereenvoudigen.

We hebben een uitgebreid assortiment met prachtige spoelbakken en kranen in verschillende formaten, kleuren en combinaties. Er zit dus ook zeker een stijl tussen die bij jou past.

Keukenkraan
White kitchen with dot handles and a golden faucet

5. Werkblad

De blikvanger van elke keuken is het werkblad. Je zit erop en voert eindeloze gesprekken met een glas wijn, doet uitgebreide voorbereiding voor het eten, veegt haastig de kruimels weg van je broodjes van die ochtend, en leeft je leven. Het blad moet stevig, goed gemaakt en zorgvuldig worden gekozen, zodat het levenslang meegaat.

Gelukkig hebben we een uitgebreide keuze aan materialen, prijzen en kleuropties, zodat je gemakkelijk de materialen kunt vinden die het beste bij je passen. Van laminaat tot graniet en hout, wij hebben de perfecte oplossing voor jouw keukenbehoeften.

De prijs is belangrijk, maar dat geldt ook voor bruikbaarheid. We hebben een uitgebreid aanbod aan antibacteriële en krasbestendige werkbladen die geschikt zijn voor een druk leven.

Ontdek onze werkbladcollecties

Ontdek onze selectie werkbladen.

Werkblad
— Breng buiten naar binnen.

Solide, schitterend en stevig – eiken maakt altijd indruk.

— Schitterend en krasbestendig.

Coole en robuuste keramische werkbladen raken nooit uit de mode.

— Wat is dit?

Misschien wel het beste werkblad

6. Installatie

Wanneer je nieuwe Kvik-keuken wordt geïnstalleerd, zijn er een aantal opties, afhankelijk van je budget, vaardigheden en beschikbare tijd.

 

 • Doe-het-zelf – voor de mensen die zelf aan de slag willen. Jij hebt de verantwoordelijkheid om zelf jouw huidige keuken te demonteren, en de nieuwe te installeren. Koop bij ons gewoon wat je nodig hebt en ga aan de slag!
 • Installatie – voor degenen die ons graag aan de slag laten gaan. Demonteer zelf je huidige keuken en laat een lege ruimte achter voor onze installateurs om je droomkeuken te monteren.
 • Volledige service – voor mensen die twee linkerhanden hebben. De volledige service betekent dat we het hele proces uit handen nemen, van demontage tot installatie.

De finishing touches -- accessoires.

Als het harde werk klaar is en je een idee hebt van hoe je keuken eruit gaat zien, goed gedaan! Nu kun je verder met de kleine details die de keuken uniek maken. Van slimme opslagoplossingen en afvalsystemen tot planken, verlichting en het maximaliseren van de ruimte in de kasten, wij hebben de perfecte elementen om jouw droomkeuken te creëren. Door onze focus op uitstekende ontwerpen kunnen alle stukken worden gecombineerd. En natuurlijk zijn deze verkrijgbaar in verschillende stijlen die passen bij de gekozen keuken.

De Kvik LeefKeuken® — maak het je eigen.

De magie van de Kvik LeefKeuken® zit hem niet in specifieke afmetingen of indelingen, maar in het leven en de momenten die je erin beleeft. De hartelijke lach die weerklinkt tijdens een familiediner, de geruststellende stilte van een late-night-snack, de gedeelde anticipatie van een cake die in de oven rijst en het geheime gefluister tijdens een kopje thee midden in de nacht: daar draait het om. Of het nu een keuken voor twee is, of een bruisende familiehub, elke keuken kan een Kvik LeefKeuken® zijn.

Het zijn jouw verhalen, gedeelde ervaringen en gekoesterde herinneringen die hem tot leven brengen. Dus, haal het plezier, het gesprek en de verbinding naar binnen en zie je keuken transformeren in het kloppend hart van je huis, een echte Kvik LeefKeuken®.

Meer informatie over de Kvik LeefKeuken®

Dus, hoe kunnen we je helpen?

We hopen dat je nu een beter beeld hebt van alle aspecten waar je rekening mee moet houden bij de prijsindicatie van je nieuwe keuken.

 

We begrijpen dat dit veel informatie is, maar door het op te splitsen in zes behapbare stappen krijg je een duidelijker overzicht en startpunt.Vergeet niet dat ons keukenteam altijd klaar staat in de winkel om al jouw vragen te beantwoorden. Boek hier vandaag nog je afspraak.

Een afspraak maken

We weten dat een nieuwe keuken, badkamer of garderobe een groot project is. Wij willen er dus zeker van zijn dat we alle tijd kunnen nemen om alles over het project te weten te komen en om al jouw vragen te beantwoorden. Daarom raden we mensen aan om een afspraak met ons te maken. Zo kunnen we ervoor zorgen dat we alle tijd voor je hebben. Een afspraak maken is gratis en je zit nergens aan vast. Het is dus in elk stadium van jouw project een goed idee.