Gids voor het kopen van een nieuwe keuken

PRATO dark grey

€ 10.287,-

Het renoveren of bouwen van een nieuwe keuken is een grote beslissing. Voor velen lijkt het misschien een onbeheersbaar project en niet zonder reden: er moeten immers tot 400 individuele beslissingen worden genomen – grote, kleine en middelgrote – voordat je kunt genieten van het eindresultaat en je de nieuwe keuken kunt gebruiken.Lees hier verder en ontvang tips en tricks die je tijdens het proces kunt gebruiken. Je krijgt ook goed advies over en inspiratie voor het selecteren van materialen, functionaliteit en ontwerp.

Begin met het overwegen van je wensen voor de keuken.Hoe gebruik je de keuken vandaag en wil je hem in de toekomst anders kunnen gebruiken?Dit geldt niet alleen voor koken en opslag, maar ook voor gezelligheid in de keuken.

Moet de keuken vooral zijn om in te koken?Moet de keuken worden geïntegreerd in de eetkamer of woonkamer?Is de keuken een plek waar je samenkomt voor werk, huiswerk, om te spelen of een glas wijn te drinken na een lange werkdag?Jouw behoeften, verlangens – en dromen – bepalen wat voor soort keuken je moet overwegen en hoe je keuken moet worden ontworpen zodat deze zoveel mogelijk bij je leven past.

Grootte en ruimte

De grootte en het ontwerp van de keukenruimte vormen het startpunt voor de interieuropties.Als je in een appartement woont waar een paar vierkante meter beschikbaar is, denk dan aan maximale benutting van de ruimte.Als je een grote keuken hebt, let er dan op hoe je de keukenelementen ten opzichte van elkaar plaatst, zodat je bewegingen en workflows optimaliseert.

Tip van een expert: Begin met de keuken die je hebt.

  • Welke rol speelt de keuken in je dagelijks leven en de manier waarop je tijd met elkaar doorbrengt?
  • Wat werkt goed en wat kan er verbeterd worden?
  • Moet de keuken een aparte ruimte zijn of een essentieel onderdeel van de eetkamer of woonkamer vormen?

 

Een gids voor het vinden van het juiste keukentype

BORDO black

€ 3.340,-

Stel je de keuken voor in je eigen huis

Vergeet niet dat de keukenlay-outs die je in catalogi en online ziet voorbeelden zijn en dat jouw keuken wordt aangepast aan jouw ruimte en jouw wensen. Wanneer je een 3D-model van je nieuwe keuken hebt laten maken door je plaatselijke winkel, zul je merken dat het veel makkelijker zal zijn om je voor te stellen hoe de afgewerkte keuken eruit zal zien in je huis.

Maak een afspraak in een winkel bij jou in de buurt

PAVIA pure grey

€ 10.009,-

De Kvik LeefKeuken® — maak het je eigen.

De magie van de Kvik LeefKeuken® zit hem niet in specifieke afmetingen of indelingen, maar in het leven en de momenten die je erin beleeft. De hartelijke lach die weerklinkt tijdens een familiediner, de geruststellende stilte van een late-night-snack, de gedeelde anticipatie van een cake die in de oven rijst en het geheime gefluister tijdens een kopje thee midden in de nacht: daar draait het om. Of het nu een keuken voor twee is, of een bruisende familiehub, elke keuken kan een Kvik LeefKeuken® zijn.

Het zijn jouw verhalen, gedeelde ervaringen en gekoesterde herinneringen die hem tot leven brengen. Dus, haal het plezier, het gesprek en de verbinding naar binnen en zie je keuken transformeren in het kloppend hart van je huis, een echte Kvik LeefKeuken®.

Meer informatie over de Kvik LeefKeuken®

Verzamel inspiratie en ideeën

We raden je aan om de markt grondig te onderzoeken voordat je een beslissing maakt over een nieuwe keuken.Het is belangrijk om een compleet beeld te krijgen van de mogelijkheden, zodat je niet iets ziet dat je liever had gehad als het al te laat is!

Door keukenwinkels te bezoeken, krijg je een goed overzicht van de nieuwste keukeninrichtingen, -ontwerpen en -materialen.Daarnaast zijn er veel goede ideeën en inspiratie te vinden in woontijdschriften en catalogi, op lifestyleblogs en op sociale media. We raden je aan om de hashtags#kitcheninspiration en #kvikkitchen op Instagram te bekijken.

 

We hebben inspiratie op kleur samengesteld op onze Pinterest.

Een afspraak maken

We weten dat een nieuwe keuken, badkamer of garderobe een groot project is. Wij willen er dus zeker van zijn dat we alle tijd kunnen nemen om alles over het project te weten te komen en om al jouw vragen te beantwoorden. Daarom raden we mensen aan om een afspraak met ons te maken. Zo kunnen we ervoor zorgen dat we alle tijd voor je hebben. Een afspraak maken is gratis en je zit nergens aan vast. Het is dus in elk stadium van jouw project een goed idee.

Wie gebruikt je nieuwe keuken?

Wanneer je een plan gaat maken voor je nieuwe keuken, moet je overwegen wie deze gaat gebruiken. Zijn er kinderen in het gezin? Als dat zo is, beslis dan of de kleintjes bij de borden en glazen moeten kunnen, of dat je de keuken vanaf het begin kindveilig wilt maken, zoals met wandkasten om kwetsbare voorwerpen buiten bereik te houden.

Verwacht je vaak gasten te ontvangen? Als dat zo is, kun je een kookeiland overwegen zodat iedereen erbij kan komen zitten om de kok gezelschap te houden. 

Moet je keuken meerdere functies hebben in je huis? Is de keuken het centrum van het gezinsleven, waar verschillende gezinsleden de hele dag werken, huiswerk maken en ontspannen?

Wist je dat je keuken werkzones heeft?

Ruimte om te koken is belangrijk voor de meeste mensen. Tenminste, als je vaak je eigen maaltijden bereidt. Hier telt niet alleen de ruimte op het werkblad. Gemakkelijke toegang tot messen, snijplanken, schalen, kommen en ingrediënten is ook belangrijk. Denk daarom na over hoe de ruimte op je werkblad zich bevindt ten opzichte van de andere elementen in de keuken, waaronder de koelkast, de laden en de kookplaat.

In het gebied rond de kookplaat ben je vaak veel dingen tegelijk aan het doen, en hier is het belangrijk om gemakkelijk toegang te hebben tot keukengerei, bakoliën en kruiden. En er moet een plek zijn waar je die hete roerlepel zonder problemen neer kan leggen.  

De ruimte bij de gootsteen heeft verschillende functies, dus er moet ruimte zijn voor van alles: van afwassen tot het schoonmaken van vis en groenten. Zorg voor een indeling waarbij meerdere mensen in de keuken kunnen samenwerken. Misschien doet één iemand de afwas terwijl een ander opruimt of heb je kleintjes die graag een handje helpen. Geef jezelf voldoende ruimte zodat je elkaar niet in de weg zit. 

We raden je aan om je keuken in te delen op basis van de vijf werkzones.

Gids over de vijf werkzones van de keuken