Tips om het meeste uit je kleine badkamer te halen

PAVIA white

€ 1.046,-

Heb je een kleine badkamer? Dan hebben we wat tips voor je! Een kleine badkamer, mini-badkamer of een smalle badkamer kan een grote uitdaging vormen, vooral als je er elke ochtend een heel gezin in kwijt moet. Zelfs als je meerdere badkamers hebt, is het belangrijk dat je bij het ontwerp van een kleine tweede badkamer van alle opties op de hoogte bent. Zo kun je het meeste uit je ruimte halen.Over het algemeen zijn er twee manieren om inspiratie op te doen voor een kleine badkamer: de organisatiegerichte manier en de creatieve manier. Het is handig om beiden in je achterhoofd te houden.

Deens design is in de basis erg geschikt voor kleine badkamers

We krijgen vaak de vraag waar je badkamermeubels in kleine maten kunt vinden.

De organisatiegerichte manier- om ruimte vrij te maken

Ja, er bestaan miniplankjes, minibakjes en minikastjes, maar er is vaak een nog veel betere oplossing voor een slimme opslag. Waarom organiseer je je badkamerbehoeften niet rond één badkamermeubel: de perfecte badkamerkast? Bewaar al je badkamerartikelen en -gadgets in een ruime lade, precies waar je ze nodig hebt. Bekijk hier onze badkamerkasten.

 Een geïntegreerde spoelbak schept een ordelijk gevoel

Met een geïntegreerde wastafel in je wandkast, krijg je een ruimtelijk gevoel, zelfs in een klein badkamertje. En omdat de gootsteen het hele kastblad beslaat, ben je minder snel geneigd om er spullen op te laten slingeren. Bekijk hier onze selectie geïntegreerde spoelbakken.

MILK white

€ 398,-

Wat zijn de beste visuele trucs voor kleine badkamers?

Er zijn een paar principes waar je van moet weten. Wees creatief en kies er eentje, of probeer ze juist allemaal.

Een kleine badkamer lijkt groter in wit...

Deze optische illusie werkt ook met andere felle kleuren, zoals grijs. Jammer genoeg verkopen we geen verf, maar als we dat wel zouden doen, zouden we een selectie van wit- en grijstinten aanbieden. Die kleuren passen namelijk perfect bij ons Deense design.

... en met spiegels

Dat is voornamelijk omdat het oog een spiegel als een opening naar een andere kamer ziet. Ga bij voorkeur voor een grote spiegel, maar zorg er wel voor dat je deze op de juiste plek hangt. Onze showroomadviseurs kunnen je hierbij helpen. Bekijk onze spiegelselectie hier.

... en met goede verlichting

Goede verlichting betekent niet noodzakelijkerwijs overdreven felle verlichting. Vooral in een kleine, witte badkamer kunnen intelligente verlichtingsoplossingen wonderen doen wanneer natuurlijk licht niet volstaat. Vraag onze showroomadviseurs om hulp. Bekijk hier onze badkamerverlichting.

 

VEDA white

€ 697,-

Is er een speciale inspiratiestijl voor kleine badkamers?

Ja en nee.

In feite is het in een klein badkamertje vooral belangrijk dat je iets moois hebt om naar te kijken. In een monotone badkamer overheerst het feit dat je je in een krappe ruimte bevindt.

Je badkamertje kan wel wat creativiteit en een persoonlijke touch gebruiken. Natuurlijk kunnen we daar geen advies over geven, maar veel mensen zullen er misschien voor kiezen een beetje van alles toe te voegen. Dat terwijl het in een kleine badkamer vaak juist beter werkt om voor een strak ontwerp met beperkte decoratieve elementen te gaan.

Je persoonlijke stijl kan in een kleine ruimte echt tot uiting komen, vooral als je niet alles zomaar laat rondslingeren.