Maak jouw kookeiland het hart van je huis

PRATO black

€ 7.069,-

Voor velen is een kookeiland het toonbeeld van de ConversatieKeuken® en de essentie van een droomkeuken. Als de ruimte het toelaat, kun je met een kookeiland een open keuken creëren waar mensen elkaar ontmoeten en waar gesprekken ontstaan. Zo maak je de keuken het middelpunt van meer dan alleen koken en maaltijden.Maar hoe vind je het juiste kookeiland voor jou en jouw woning? We nemen de verschillende overwegingen en opties met je door, zodat je het kookeiland vindt dat bij je past.

Verzamel familie en vrienden rond het kookeiland en creëer extra ruimte om te koken en dingen op te bergen.

Je wilt elkaar niet in de weg staan en je moet genoeg ruimte hebben om lades en deuren te kunnen openen. Daarom raden we aan om ten minste 90 cm rond heel het kookeiland vrij te houden. En als je de ruimte hebt, kun je tot 110 cm gaan.

Als je een kookeiland in een te kleine ruimte plaatst, loop je het risico dat het de natuurlijke workflow verstoort en de bewegingsvrijheid in de keuken beperkt. Bovendien kan een keuken door een te groot kookeiland kleiner lijken.

Waar ga je je keukeneiland voor gebruiken?

Houd je van praktisch en functioneel, mooi en elegant, of allebei? Wil je een keukeneiland met een gootsteen? Een kookplaat? Een vaatwasser? Zijn er zitplaatsen nodig zodat mensen kunnen aanschuiven?

Je krijgt gegarandeerd extra werkruimte en opslag. Maar daarnaast moet je nadenken over de andere functies die je nieuwe keukeneiland moet hebben. Als het voornamelijk gebruikt zal worden als ontmoetingsplek voor familie en vrienden, hoef je niet beslist een gootsteen of kookplaat te installeren. Maar als je wil dat het keukeneiland een verlengstuk van de keuken zelf is, is het een goed idee om de gootsteen of kookplaat of beide naar het eiland te verplaatsen.

VEDA Touch pure grey dark oak

€ 12.237,-

Vergeet de ventilatie niet

Afzuiging is onmisbaar om rook en stoom uit je keuken te verwijderen. Denk dus zeker na over welk model het beste is bij het plannen van je kookeiland. Tegenwoordig zijn er veel kookplaten waarbij de afzuiging is ingebouwd. Je keukenexpert helpt je met alle opties en helpt je erachter te komen wat het beste is voor jouw visie.

Waar plaats je de gootsteen?

Je kookeiland is een voor de hand liggende plek om de kookplaat of gootsteen te plaatsen, of beide als je daar ruimte voor hebt. Het geeft je voldoende ruimte om te werken en ook zicht op de rest van de kamer. Dat betekent dat je tijdens het koken kunt blijven deelnemen aan de gesprekken.

Houd er wel rekening mee dat er meestal kosten verbonden zijn aan het verplaatsen van waterleidingen, afvoeren en elektriciteitsleidingen. Als je bestaande keuken geen kookeiland heeft met water en/of elektriciteit, heb je professionals nodig die je helpen om ze te verplaatsen. Vergeet dus niet om dat in je budget op te nemen. En als het niet in je budget past, gebruik je eiland dan puur voor het sociale aspect. 

White kitchen worktop with cakes cups

Ruimte rond de kookplaat: we raden aan om aan beide zijden van de kookplaat minimaal 40 cm vrij te houden. Je hebt ruimte nodig voor je pollepels en misschien je olijfolie, zout en peper. Geef jezelf dus voldoende ruimte. 

Als je kiest voor een gootsteen in je kookeiland, is het misschien handig om de vaatwasser daar ook in te laten bouwen. Dan kun je de vaat afspoelen en direct in de vaatwasser zetten. Zorg ervoor dat je rond de gootsteen veel aanrechtruimte vrijlaat zodat je ruimte hebt om te werken. 

 

Een plek om samen te komen

Terwijl je de aardappelen schilt, zitten de kinderen op een kruk hun huiswerk te maken en vertellen ze over hun dag. Of misschien doe je de steaks straks in de pan terwijl je gasten aanschuiven met een glas wijn en vertellen over hun vakantie. Misschien kunnen jullie zelfs samen de volgende plannen. Of misschien heb je een plek nodig waar je een snelle lunch kunt eten tijdens een drukke dag waarop je thuiswerkt.

Als één van die dingen aantrekkelijk klinkt, is een kookeiland met zitplaatsen de juiste oplossing. Je kunt kiezen voor een iets verhoogde bar of een overhangend werkblad.

Denk er ook over na hoe vaak je hier wilt gaan zitten voor een snelle maaltijd en hoeveel zitplaatsen je eigenlijk nodig hebt.

Witte keuken met een keukeneiland en een massief houten werkblad

MANO white

€ 12.784,-

De Kvik LeefKeuken® — maak het je eigen.

De magie van de Kvik LeefKeuken® zit hem niet in specifieke afmetingen of indelingen, maar in het leven en de momenten die je erin beleeft. De hartelijke lach die weerklinkt tijdens een familiediner, de geruststellende stilte van een late-night-snack, de gedeelde anticipatie van een cake die in de oven rijst en het geheime gefluister tijdens een kopje thee midden in de nacht: daar draait het om. Of het nu een keuken voor twee is, of een bruisende familiehub, elke keuken kan een Kvik LeefKeuken® zijn.

Het zijn jouw verhalen, gedeelde ervaringen en gekoesterde herinneringen die hem tot leven brengen. Dus, haal het plezier, het gesprek en de verbinding naar binnen en zie je keuken transformeren in het kloppend hart van je huis, een echte Kvik LeefKeuken®.

Meer informatie over de Kvik LeefKeuken®

AVOLIA clay

€ 9.892,-

Het is bij al onze keukens mogelijk om een kookeiland toe te voegen

Stijlen