Fris je entree op in 5 eenvoudige stappen

Wil je graag een meer gastvrije entree in je huis? Of heb je goede hoop dat je de kamer van je tiener opgeruimder kunt maken? Een garderobe op maat is misschien wel het antwoord, en het zal je verbazen hoe betaalbaar deze zijn. Ontdek hoe je de meeste ruimtes opnieuw kunt indelen in 5 eenvoudige stappen.

Garderobekasten op maat kunnen wonderen doen om die tussenzones in het huis om te toveren tot opslagruimte, door items op intelligente wijze op te bergen en ruimte anders te gebruiken. We gebruiken de term tussenzones, omdat deze ruimtes soms niet eens een kamer zijn, zoals een entree of de bijkeuken. Maar onze op maat gemaakte garderobes zijn net zo geschikt voor de hoek van het thuiskantoor als de kamer van je tiener.

Aangezien dergelijke zones in elk huis anders zijn, is dit slechts een algemene gids, maar we ontwikkelen graag samen een oplossing die past bij jouw exacte ruimte en behoeften.  

Aangezien een KVIK-garderobe een op maat gemaakte oplossing is voor verschillende problemen, vind je het misschien lastig om je de garderobe in te beelden. Hoe ziet deze eruit, wat gaat hij kosten, hoe zit het met de installatie? Dit zijn allemaal samenhangende vragen. Dit hangt voornamelijk af van de omvang: wat moet hij allemaal bevatten?

 

1. Hoe je de omvang van de garderobe kunt bepalen

We raden je aan om te beginnen met de basis. Kijk naar wat je op dit moment hebt: kasten, planken, kisten, een kapstok – wat er in de ruimte aanwezig is. Waarschijnlijk vorm dit de basis van je nieuwe garderobe. Denk dan na over wat er ontbreekt. Hierdoor zou je erachter moeten komen wat je verwacht van je nieuwe garderobe.

Stel je dan die dingen voor buiten het bestaande beeld. Hoeveel ruimte is er beschikbaar? Misschien wil je de bestaande elementen liever verplaatsen. Controleer daarbij ook de achterliggende muur. Zijn er verrassingen zoals installaties enz. waar rekening mee moet worden gehouden, of die zelfs moet worden geïntegreerd in de garderobe?

Nu je weet wat je nodig hebt en waar je rekening mee moet houden, kun je verder met stap twee.

 

MANO dark grey

€ 3.226,-

2. Hoe je je garderobe positioneert 

In sommige ruimtes is er een duidelijke plaats, maar in alle gevallen is het aan jou om te bepalen waar de garderobe geplaatst wordt. Als je eenmaal weet waar deze zal worden geplaatst, kun je specifieker zijn. Vergeet niet om in de hoogte te denken. We kunnen garderobes maken tot 270 cm, waardoor er veel inhoud kan worden gecreëerd. En met een schuifdeuroplossing ontstaat er voor de garderobe veel ruimte.

3. Hoe je je garderobe kunt samenstellen

We raden aan om een lijst met extra’s te maken. Dit is een lijst met nieuwe functies die je in de ruimte wilt hebben. Je kunt inspiratie opdoen op deze site, maar er zijn nog veel meer opties. Wil je bijvoorbeeld een bankje in de entree waar je kunt gaan zitten en je schoenen kunt aantrekken, een kitchenette om koffie te kunnen zetten in je thuiskantoor, of een koelkastje in de kamer van je tiener? Misschien zijn er installaties of apparaten die je achter schuifdeuren wilt verbergen in de bijkeuken? Met de lijst deel je de ruimte in met nieuwe functionaliteiten. En omdat we de oplossing speciaal voor jouw ruimte maken, hoef je je niet te beperken tot standaardoplossingen.

4. De garderobe opmeten

Meet alle afmetingen in het gekozen gebied en de hoogte van de muur. Je kunt hierbij onze meetgids volgen.

5. Kom een stap dichter bij je nieuwe garderobeoplossing

Als je deze lijsten hebt gemaakt, virtueel of op papier, kun je deze heel eenvoudig meenemen naar je lokale Kvik-winkel voor een gratis consult. Als je een afspraak maakt en de afmetingen deelt, kunnen we meteen ter zake komen, ideeën voorstellen en een offerte geven voor de op maat gemaakte garderobe. En vergeet niet dat deze afspraak gratis en vrijblijvend is.

Ontdek onze andere garderobes met Deens design

Designs