Bijkeuken. Het ontwerpen van de verborgen parel van je huis

Als je huis een bijkeuken heeft, dan heb je echt de jackpot gewonnen! Zo niet, dan heb je er misschien gewoon een andere naam voor: de achteringang, wasruimte, berging, een hoek van de garage of zelfs een veranda. Dit type kamer kan zoveel functies hebben en kan er soms erg uitgeleefd uitzien. De meeste mensen denken er niet eens aan om het te decoreren.Maar met een beetje inspiratie en Deens design kun je van je bijkeuken een juweeltje maken. Hier zijn enkele van onze ideeën:

Voor elke bijkeuken begint inspiratie met praktische wensen.

Normaal gesproken raden we aan om met je droom te beginnen, maar in het geval van een bijkeuken is het het meest logisch om te beginnen met wat je nodig hebt. 

Bijkeuken, de alchemist van je huis

Wat de naam van de kamer ook is, de kans is groot dat de belangrijkste taak ervan is om op magische wijze een andere kamer in huis te ondersteunen. Voornamelijk rommelverwekkende taken waar andere kamers niet voor ‘bedoeld’ zijn. Het is ook heel normaal dat deze kamer zich voordoet als meerdere ruimtes tegelijkertijd: een secundaire gang, een voorraadkast, een berging, een werkplaats en een wasruimte. Alles in één magische kamer.

Focus en 'denk groot' in je bijkeuken

Het is dus eigenlijk een goed idee om de belangrijkste functies van je huidige bijkeuken te bedenken, 'all in' te gaan op die functies, en groter te denken met hun apparatuur:

  • Een reinigingsgootsteen moet dieper en groter zijn dan die in je keuken
  • Er moet meer ruimte zijn voor het ophangen van jassen, want regenjassen en buitenwerkkleding zijn omvangrijker
  • Het werkblad van de bijkeuken moet robuust zijn in plaats van delicaat, om een duurzame tafel te vormen waar je niet al te voorzichtig mee om hoeft te gaan
  • Veel opbergruimte voor alle dingen die daar ongetwijfeld terecht zullen komen

 

Kvik XL en XXL. Deens design voor bijkeukens

Gezien de vele manieren waarop je bijkeuken gebruikt zal worden, of het nu een tweede keuken, werkplaats of rommelruimte is, raden we aan om een niveau hoger te gaan. Je toekomstige zelf zal je dankbaar zijn voor het kiezen van kasten uit ons XL- en XXL-assortiment. Meer ruimte en meer opslagruimte om je bijkeuken onder controle te krijgen. 

Leg de lat hoger voor je wasgoed. Je rug zal je dankbaar zijn.

Zet allereerst je wasmachine en droger omhoog, waar ze horen. Zo staan ze op jouw niveau. Plaats ze bovenop een lage kast (in jouw favoriete ontwerp) voor de perfecte hoogte, of vraag om advies in je lokale Kvik-winkel.

In een op maat gemaakte schuifdeurkast kun je zowel je gewone garderobe-items als je benodigdheden opbergen, plus je droogrek en strijkplank en nog steeds ruimte hebben om die winterdekens helemaal tot aan het plafond te stapelen.

Van de moestuin of vers van de markt. Doe je schoonmaak in stijl

Als je bijkeuken wordt gebruikt als een onbelangrijke plek om je voor te bereiden op grote diners, luister dan goed. Moderne, goed uitgeruste aanrechtruimte is slechts het halve werk. Je hebt een geweldige bereidingsplek nodig om ervoor te zorgen dat je bijkeuken niet in een rommelige bende verandert. We raden een goede diepe gootsteen en een krachtige keukenkraan aan die meewerkt met jou, je voedselbereiding, en natuurlijk je dinerplannen.

Jouw 'gekke opslagplek' houdt van op maat gemaakte schuifdeuren

Bijkeukens werken als een magneet voor al die dingen die je niet zo vaak gebruikt maar toch nodig hebt, en een extra kledingkast met schuifdeuren is uiterst veelzijdig. Laat ons er een op maat maken voor al je spullen en houd die ski's en paddleball-rackets netjes weggestopt totdat je ze nodig hebt. 

Integreer uw grote apparaten met elegantie op maat

Ketels, ovens, leidingen, die zekeringsplaat die altijd vreemd gevormd (en erg lelijk) is, hebben de neiging om het uiterlijk van een bijkeuken te bederven. Maar met Deens design is er een manier om dat te omzeilen, en nog tegen een verrassend lage prijs ook. Vraag een van onze showroomconsultants om de mogelijkheden met je door te nemen. Zoals een volledige wandkast of een schuifdeurkast. Maximaliseer je opslagvolume tot aan het plafond, terwijl je alle lelijke plekjes verbergt!

Deze afbeelding: Met dank aan @SkoleniRaasted via Instagram

Als je bijkeuken als ingang wordt gebruikt…

...biedt dit waarschijnlijk een inkijkje in je dagelijks leven. De kinderen en hun vrienden komen binnen en laten overal schooltassen vallen. De hond rent naar binnen met natte, modderige poten. Het is een supersnelweg van allerlei activiteiten. Natte jassen, winterkleding en vieze laarzen die ergens neergelegd moeten worden. Plus een bankje om op te zitten om die laarzen aan te doen? Dat moet ook nog passen! Kvik hoge kasten zijn elke dag van de week weer een uitkomst, met veel schoenenplanken en ruimte voor truien, handschoenen en al het andere op de bovenste planken.

Deze afbeelding: Met dank aan @Home_by_Soendergaard via Instagram