Laat je inspireren

Ontwerpgids voor een houten keuken

CIMA light oak

€ 9.840,-

Hout is het bouwmateriaal van de natuur en wij vinden hout geweldig. Daarom hebben we dit robuuste bouwmateriaal ook in verschillende van onze elementen geïntegreerd. Je kunt kiezen uit werkbladen in veel verschillende houtsoorten en kastdeuren zijn beschikbaar in essen- of eikenfineer. Droom je van een mooie houten keuken voor een geweldige prijs? Lees hier hoe je meer hout in je keuken kunt verwerken zonder dat je daarmee over je keukenbudget gaat.

Een klassieke timmermanskeuken is gemaakt van massief hout. Het is een keuken die sterk en duurzaam is, maar ook erg duur.

We combineren de lichte uitstraling van de designkeuken met het robuuste van de timmermanskeuken. Afhankelijk van je budget kun je sommige items, zoals het werkblad, in massief hout krijgen en kiezen voor kastdeuren met hoogwaardig houtfineer. Beide varianten zorgen voor een organische uitstraling in een echte Deense stijl.

Wat dacht je van

Een werkblad van massief hout

Een van de elementen die de grootste impact heeft op de algehele uitstraling van de keuken is het werkblad. Het maakt je keuken compleet. Een werkblad van massief hout kan je keuken de uitstraling van een handgemaakte timmermanskeuken geven.

Een werkblad van massief hout heeft een warme en zachte gloed in vergelijking met werkbladen van graniet of keramiek. Het is ook minder luidruchtig als je er potten, pannen en borden op zet. Bovendien kun je het werkblad af en toe te schuren als slijtage zichtbaar wordt.

Houtsoorten voor elke keuken

Alle houtsoorten hebben hun eigen sterke punten en voordelen. Daarom bieden we werkbladen aan in verschillende houtsoorten. Ze zijn er in verschillende kleuren en tinten, om de look te creëren die jij wilt. Maar wat ze gemeen hebben, is dat ze allemaal gemakkelijk te onderhouden zijn.

Kies uit: 

  • Essen
  • Bamboe
  • Beuk
  • Eik
  • Walnoot

 

Ontdek ons brede assortiment houten werkbladen
Witte keuken met een keukeneiland en een massief houten werkblad

MANO white

€ 12.687,-

Organische deuren met veel structuur

De kastdeuren zijn het belangrijkste ontwerpkenmerk van de keuken en als je droomt van een keuken met dezelfde natuurlijke uitstraling als een keuken van hout, kun je kiezen voor deuren met houtfineer. Deuren met houtfineer zorgen voor een organische uitstraling, waarbij de natuurlijke nerf van het hout het kenmerkende element van je keuken wordt.

Bekijk onze laden

Een aantal van onze houten keukenontwerpen

CIMA dark oak

€ 10.428,-

VEDA light oak

€ 10.836,-

Duurzaam hout

We gebruiken gecertificeerd duurzaam hout en in 2011 werden we een van de eerste FSC-gecertificeerde keukenfabrikanten in Denemarken.  FSC staat voor Forest Stewardship Council (Raad voor Goed Bosbeheer) en is een internationale non-profitorganisatie die ervoor zorgt dat het kappen en produceren van bomen plaatsvindt onder omstandigheden die zorgen voor betere leefomstandigheden voor de lokale bevolking in bosgebieden over de hele wereld. Met een houten keuken die FSC-gecertificeerd is, kun je er zeker van zijn dat deze is geproduceerd onder verantwoorde omstandigheden die bijdragen aan een groenere wereld.

Lees meer over FSC

Ontdek onze houten keukenontwerpen

Bekijk hier al onze keukenontwerpen